SEGRE

EUA COMERÇ

Trump ajorna l'augment dels aranzels a la Xina

Davant dels avanços en les negociacions

El president dels Estats Units, Donald Trump.

El president dels Estats Units, Donald Trump.AGENCIAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar aquest diumenge que ajornarà l’augment dels aranzels a articles xinesos programat per al pròxim 1 de març gràcies al progrés que van assolir durant les negociacions amb Pequín, mentre va afirmar que si continuen per aquest camí, és probable que arribi a un acord amb president xinès, Xi Jinping.

Els Estats Units havien imposat el dia 1 de març com a data límit per arribar a un acord abans que els aranzels a les importacions nord-americanes dels béns xinesos que estan valorats en 200.000 milions de dòlars passessin del 10 al 25 per cent.

Trump va informar a través de Twitter que s’ha avançat en una sèrie d’àrees, com la protecció de la propietat intel·lectual, les transferències de tecnologia, l’agricultura, els serveis i temes relatius a la moneda.

D’altra banda, l’expectació sobre la possible firma d’un acord de pau durant la cimera entre el líder nord-coreà, Kim Jong-un, i el president dels Estats Units, Donald Trump, va guanyar ahir força mentre el Vietnam escalfa els motors per a la reunió dels dos mandataris demà.

tracking