SEGRE

Rajoy lamenta "moltíssim" les imatges de l'1-O i culpa els convocants

Afirma que ell no va prendre cap decisió sobre l’operatiu policial

Rajoy i l'1-O:

Rajoy i l'1-O: "En algun cas hi havia voluntat que hi hagués enfrontaments"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del Govern espanyol Mariano Rajoy ha lamentat "moltíssim" totes les imatges de violència de l’1-O però ha culpat íntegrament les autoritats de la Generalitat per la seua responsabilitat en cridar la gent a votar. "Jo ho lamento moltíssim totes aquestes imatges, no m’agraden ni aquestes ni d’altres", ha reconegut Rajoy en el judici del "procés" després de visualitzar un vídeo en el que es veuen càrregues policials i ciutadans ferits l’1 d’octubre de 2017. Encara que al·ludint al Govern de la Generalitat ha volgut deixar clar que "la responsabilitat dels dirigents polítics està en evitar que es produeixin esdeveniments com els que s’han vist aquí. I ha asseverat: "Si s’hagués actuat complint la llei no hauríem vist aquestes imatges ni altres imatges semblants". Com havia manifestat prèviament el seu número dos al Govern, Soraya Saenz de Santamaría, l’expresident ha subratllat també que ell no va prendre cap decisió sobre l’operatiu policial de l’1-O.

Però ha afegit que si no s’hagués cridat a la gent a votar un referèndum il·legal no s’haurien produït lesions a alguns ciutadans i alguns membres de les Forces i Cossos de Seguretat, els quals "van prestar una funció molt important en defensa dels interessos de tothom".

L’expresident del Govern central ha recalcat en diverses ocasions que ell mai en la seua vida no ha decidit sobre un operatiu policial, ni tan sols quan era ministre de l’Interior, pel que tampoc no va decidir sobre l’"operació Copèrnic" ni sobre l’1-O.

tracking