SEGRE

JUDICI DEL PROCÉS

Dante Fachin: "Vaig veure 20 periodistes a sobre dels cotxes de la Guàrdia Civil"

Dante Fachin:

Dante Fachin: "Vaig veure 20 periodistes a sobre dels cotxes de la Guàrdia Civil"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exportaveu de Catalunya Si que és Pot Albano Dante Fachin ha dit que quan va arribar el 20 de setembre a la Consellería d’Economia va veure "20 periodistes amb les seues càmeres i trípodes" a sobre dels cotxes patrulla de la Guàrdia Civil

Dante Fachin ha comparegut com a testimoni en el judici del "procés" a petició de la defensa del president d’Ómnium Cultural, Jordi Cuixart, per la seua participació en els fets del 20-S, que ha definit "no com una concentració independentista a l’ús, sinó com una concentració bastant plural".

Ha explicat que es va assabentar del que succeïa per la premsa i llavors va acudir com a representant públic i de Podemos, en entendre que "era un deure polític" més enllà de si era independentista o no.

Quan va arribar, al voltant de les 09.00 hores, va veure que "hi havia 20 periodistes amb les seues càmeres i trípodes a sobre dels cotxes de la Guàrdia Civil" i se’n va anar directament a la porta de l’edifici.

Allà ha dit que va poder veure "en més d’una desena de vegades entrar i sortir gent de manera bastant normal" i que la seua única preocupació va ser no molestar als agents de la Guàrdia Civil amb el fum del seu cigarro, però li van dir que no.

tracking