SEGRE

El CIS dispara l'avantatge del PSOE

El PP puja del quart al segon lloc, per davant de Ciutadans

Pedro Sanchez, en una de les seues intervencions al Congrés dels Diputats.

El CIS dispara l'avantatge del PSOEEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) ha disparat els suports al PSOE, que si avui se celebressin eleccions generals seria la primera força política amb un 33,3 per cent dels vots (3,4 punts més que al gener), i a molta distància del PP, que puja del quart al segon lloc amb el 16,7 per cent, seguit de Ciutadans amb el 15,3 per cent.

L’enquesta del CIS es va realitzar entre l’1 i el 10 de febrer i és la primera després de l’anunci de l’avançament de les eleccions generals al 28 d’abril que el president del Govern, Pedro Sánchez, va comunicar el passat dia 15.

Segons el "vot directe a l’enquesta (% per cent sobre el vot emès)", Podemos i les seues confluències obtindrien el 14,5 per cent dels suports. 

Vox tindria el 5,9 per cent dels sufragis -sis dècimes menys que en gener-, i amb això seria la cinquena força política, per davant d'ERC, que obtindria el 3,3 per cent -una dècima més.

Una altra pujada important és la del Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA), que passaria de l'1,7 al 2,5 per cent dels suports, situant-se com a setena força política. D'aquesta forma, superaria a formacions com Bildu -amb l'1 per cent- o el PNB, al qual el CIS dóna el 0,9 per cent dels sufragis, quatre dècimes menys que el gener, les mateixes que baixa el PDeCAT en quedar-se en el 0,7 per cent.

Finalment, Coalició Canària es mantindria amb un suport del 0,2 per cent.

tracking