SEGRE

La policia de Waterloo estudia sancions per l'acte d'Arrimadas davant de la residència de Puigdemont

La policia de Waterloo estudia sancions per l'acte d'Arrimadas davant de la residència de Puigdemont

La policia de Waterloo estudia sancions per l'acte d'Arrimadas davant de la residència de PuigdemontEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia de Waterloo (Bèlgica) ha obert diversos procediments administratius que podrien desembocar en sancions contra els organitzadors de l’acte de Ciutadans diumenge passat davant la coneguda com a "Casa de la República", en considerar que van infringir les normes d’aquesta localitat. En l’acte va intervenir la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, acompanyada per diputats de la formació.

Segons les forces de seguretat de Waterloo, on té la seua residència l’expresident de la Generalitat catalana Carles Puigdemont, el primer procediment es deu a la celebració d’una "manifestació no autoritzada en la via pública", que va dificultar la circulació dels vehicles i va molestar els veïns.

Uns altres dos procediments responen a les molèsties provocades pels generadors elèctrics instal·lats per al "míting", que "van produir un soroll que va enterbolir la tranquil·litat dels habitants de la zona" i els cinc restants responen als vehicles mal estacionats, segons un comunicat de la policia.

Durant l’esdeveniment no es van produir danys ni detencions, va precisar l’oficina de Policía, que va assegurar que els expedients seran tractats "amb equitat", tal com estableix la legislació de la localitat.

El comunicat afegeix que "per raons de confidencialitat, Waterloo no informarà sobre les eventuals sancions ni sobre les seues quanties". Tanmateix, desmenteix la multa de 7.000 euros "a què s’ha fet referència a les xarxes socials" i deixa clar que el reglament policial no preveu cap sanció per un import tan elevat. Aquest reglament estableix que la celebració d’actes en la via pública com l’organitzat diumenge obliguen a sol·licitar un permís a les autoritats locals amb almenys 30 dies d’antelació.

tracking