SEGRE

judici del procés

Rufián nega que el 20S fos una rebel·lió perquè va poder anar-se'n a "berenar"

Rufián nega que el 20S fos una rebel·lió perquè va poder anar-se'n a

Rufián nega que el 20S fos una rebel·lió perquè va poder anar-se'n a "berenar"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat d’ERC Gabriel Rufián ha confessat aquest dijous en el judici del "procés" que li "grinyola" que es digui que la manifestació del 20 de setembre de 2017 davant la Conselleria d’Economia fos "una rebel·lió" perquè va poder anar-se’n a berenar, una cosa que no es fa en les revolucions.

Rufián, que ha testificat en el judici que celebra al Tribunal Suprem, ha explicat que aquell dia ell no va percebre violència en la protesta davant l’edifici, on s’estava practicant un registre.

Segons el diputat, que va acudir aquell dia a la protesta després d’assistir a la sessió de control al Govern en el Congrés, en el 20S "es feien càntics pacífics en català i parlaments", hi havia "moltíssima gent" i també Mossos d’Esquadra.

Després d’intentar sense èxit entrar a l’edifici -ha continuat el testimoni- van decidir abandonar per un moment la concentració per sortir a menjar alguna cosa.

"Em grinyola que es digués que allò era una rebel·lió o un tumult perillós, perquè jo vaig anar a menjar, jo vaig anar a berenar i jo crec que en una revolució a berenar va poca gent", ha assenyalat davant de l’advertiment del president del tribunal, Manuel Marchena, que no valori en estar "com a testimoni en una sala de justícia".

Rufián, que ha titllat de "fake news" que la secretària judicial hagués de sortir per un edifici adjacent davant de la quantitat de gent concentrada, també s’ha pronunciat sobre el referèndum de l’1 d’octubre, declarat il·legal.

Preguntat pel lletrat d’Oriol Junqueras si tenien la sensació que anava a produir-se violència aquell dia, ha manifestat: "Nosaltres enteníem que ens enfrontàvem a gent amb enormes mancances democràtiques, però mai davant salvatges, perquè és una salvatjada colpejar la gent perquè vota."

tracking