SEGRE

POLÍTICA

El judici del procés s'endinsa en l'1-O, amb els comandaments policials de testimonis

Comença la quarta setmana del judici

El judici del procés s'endinsa en l'1-O, amb els comandaments policials de testimonis

El judici del procés s'endinsa en l'1-O, amb els comandaments policials de testimonisArchivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici del "procés" entra avui de ple en la gestió policial del 20 S i de l’1-O, amb la declaració de l’alt càrrec d’Interior que va coordinar el dispositiu contra el referèndum i de comandaments policials, a més de la secretària judicial que va abandonar per un terrat el registre en el Departament d’Economia.

En la quarta setmana del judici, la ronda de testificals l’obre avui José Antonio Nieto, que era secretari d’Estat de Seguretat quan la coordinació del dispositiu policial per impedir l’1-O la va assumir el coronel de la Guàrdia Civil i exalt càrrec del Ministeri de Interior Diego Pérez dels Cobos, qui declararà dimarts.

A més de Nieto, per avui està programada la declaració de Juan Antonio Puigserver, secretari general tècnic del Ministeri d’Interior i que va ser el màxim responsable polític del Departament d’Interior durant els mesos en què va ser actiu l’article 155 de la Constitució.

La sessió de dimarts s’ha reservat a comandaments policials vinculats als dispositius per impedir el referèndum: a més de Diego Pérez de los Cobos, testificaran davant del Tribunal Supremo Sebastián Trapote, que era el cap superior de la Policia Nacional a Catalunya durant l’1-O, així com exresponsable de la Guàrdia Civil en aquesta comunitat Ángel Gozalo.

També declararan aquell dia comandaments de la policia catalana; el cap de la comissaria general d’Informació dels Mossos, Manuel Castellví, així com els comissaris Emilio Quevedo i Cristina Manresa, que estan sent investigats per jutjats catalans per suposada passivitat de la policia catalana davant de l’1-O.

Per a dimecres vinent, s’espera la testifical de Montserrat del Toro, secretària del jutjat que va ordenar el registre del 20S en el Departament d’Economia i que va declarar que, davant de l’hostilitat dels manifestants, va haver d’abandonar l’edifici pel terrat, en el qual s’ha convertit en una de les principals proves de càrrec en què la Fiscalia sustenta la seua acusació de rebel·lió.

També per la seua relació amb el presumpte assetjament que les acusacions creuen que van patir els policies i guàrdies civils destinats a Catalunya l’1-O declararan dimecres els propietaris de dos hotels de Reus (Tarragona) i Figueres (Girona) que van allotjar a alguns dels agents.

tracking