SEGRE

TRIBUNALS

Nieto acusa Forn i els Mossos de mostrar-se reticents a complir el mandat judicial d'impedir l'1-O

Assegura a preguntes de la Fiscalia que "la percepció que tenia la Generalitat era absolutament diferent a la nostra"

Nieto acusa Forn i els Mossos de mostrar-se reticents a complir el mandat judicial d'impedir l'1-O

Nieto acusa Forn i els Mossos de mostrar-se reticents a complir el mandat judicial d'impedir l'1-OEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exsecretari d’Estat de Seguridad José Antonio Nieto ha acusat aquest dilluns a l’exconseller de Interior Joaquim Forn i a la cúpula dels Mossos d’Esquadra de mostrar-se reticents a complir el mandat tant de la Fiscalia com del TSJ de Catalunya per impedir el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

Segons Nieto, des de la cúpula d’Interior es va percebre amb "preocupació" la resposta que va donar Forn a una carta enviada el dia 22 de setembre pel llavors ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, informant del reforç policial d’uns 6.000 agents mobilitzats per complir amb la instrucció 2/2017, de 8 de setembre, de la Fiscalia Superior de Catalunya.

"La percepció que tenia la Generalitat era absolutament diferent a la nostra. Deia que no es reconeixia la interpretació legal en què s’emparava l’ordre, que no era necessari perquè la capacitat dels Mossos era suficient," ha explicat Nét en al·lusió a la instrucció de la Fiscalia després de les 'lleis de desconnexió' i la convocatòria de l’1-O.

"Ens va sorprendre especialment que ens digués que no hi havia hagut cap tipus de concentració tumultuosa i que havien estat pacífiques i familiars", ha relatat Nieto, recordant els fets "violents" del 20 de setembre en el registre de la Conselleria d’Economia també per mandat judicial.

Nieto ha explicat que, d’acord a la informació posterior, Interior va saber que les mobilitzacions de grups afins a l’independentisme "no eren espontànies". N’ha culpat els CDR, l’"estructura sòlida" dels quals va permetre una coordinació que, amb ajuda de mitjans de comunicació, cridava a mobilitzacions "en actitud violenta o que facilitava que es produïssin actituds violentes".

En ser preguntat pel fiscal Javier Zaragoza si en aquestes mobilitzacions va intervenir l’ANC, Nieto ha contestat que sí, que "en pràcticament en totes". I el mateix en ser qüestionat pel paper d’Omnium Cultural.

tracking