SEGRE

De los Cobos: "Els dubtes sobre els Mossos hi eren des de feia molt"

El coordinador de l'operatiu de l'1-O diu que la relació amb Trapero era "difícil i tensa"

El coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos.

De los Cobos: "Els dubtes sobre l'actuació dels Mossos hi eren des de feia molt"ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coordinador de l'operatiu policial de l'1-O, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, ha explicat que tenia recels sobre l'actuació dels Mossos ja d'abans de la convocatòria de l'1-O. "Els dubtes sobre l'actuació dels Mossos hi eren des de feia molt de temps, els tenia tota la societat", ha explicat.

Durant el seu interrogatori i a preguntes de la fiscal Consuelo Madrigal, el coronel ha explicat que el fiscal en cap de Catalunya el va designar coordinador de l'operatiu policial el 21 de setembre i que el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, va mostrar la "disconformitat". "Ho entenia com una ingerència, una invasió de competències i com un establiment d'algun tipus d'autoritat per sobre seu", ha explicat De los Cobos, que ha aclarit que no era així perquè la direcció de l'operatiu la portaria ell i la seva funció era la de coordinar l'operatiu conjunt entre Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional. "El fiscal diferencia entre comandament i coordinació", ha explicat.

De los Cobos ha explicat que dos dies més tard –en una reunió del dia 23- va dir a Trapero que el pla operatiu dels Mossos "no estava dissenyat per impedir el referèndum" i que ell li va replicar –davant del fiscal- que no li reconeixia la seva autoritat. Llavors, segons el coronel, va ser el propi fiscal José Maria Romero de Tejada qui li va demanar que el canviés. "Quan li va dir el fiscal va dir que sí que incrementaria el personal", ha explicat.

tracking