SEGRE

Millo: "El clima de crispació feia preveure risc per a les persones l'1-O"

Les defenses, durant la declaració de Millo.

Millo: "El clima de crispació feia preveure risc per a les persones l'1-O"RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdelegat del Govern espanyol a Catalunya Enric Millo ha sostingut aquest dimarts que el "clima de crispació" que es vivia els dies previs al referèndum "feia preveure que l’1-O hi podia haver un risc per a la integritat física de les persones" si la votació s’acabava celebrant.

En la seua declaració com a testimoni en el judici del "procés", a preguntes del fiscal Javier Zaragoza, Millo ha evocat l’"escenari violent" que al seu parer imperava a Catalunya les setmanes prèvies al referèndum: "No passava ni un sol dia en què no percebessis inquietud i preocupació pel que estava passant".

Segons l’exdelegat, en els vint dies previs al referèndum "s’havien produït desenes i desenes" d’actes i concentracions, amb situacions d’"intimidació, assetjament, fustigació, setges a quarter de la Guàrdia Civil, desallotjaments...". "Era un clima de crispació que feia preveure que l’1-O hi podia haver un risc per a la integritat física de les persones si no s’atenia el mandat", ha resumit Enric Millo.

Per aquest motiu, ha explicat que a la Junta de Seguretat que es va celebrar en vigílies de l’1-O va plantejar al llavors president de la Generalitat Carles Puigdemont que "la millor manera" d’evitar aquests riscos era "que surti qui ha convocat això i el desconvoqui". "La resposta va ser que ell faria el que havia de fer", ha agregat Millo.

tracking