SEGRE

Munté nega que marxés del Govern per motius polítics

L'exconsellera al·lega motius personals però reconeix que li feia "respecte" enfrontar-se a responsabilitats penals per desoir el TC

L'exconsellera Neus Munté, aquest dimarts al Suprem.

Munté nega que marxés del Govern per motius políticsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exconsellera de la presidència Neus Munté ha negat haver sortit del Govern el juliol del 2017 per motius polítics perquè, segons ha remarcat, en aquell moment l'únic objectiu que hi havia sobre la taula era el "referèndum pactat" amb l'Estat. "Jo comparteixo aquesta via", ha manifestat a preguntes del fiscal. Munté ha al·legat motius personals, de falta d'ànim (havia mort el seu pare a l'abril, ha dit) i de "sobrecàrrega de feina". Tot i que la seva sortida es publiqués com un cessament, Munté ha dit que va "demanar el relleu". Preguntat pel fiscal si li feia "por" assumir responsabilitats penals per no atendre les advertències del TC, ha dit que no era por sinó "respecte". Tanmateix, ha afegit que no tenia la "sensació" que en aquell moment estiguessin desobeint el Tribunal Constitucional.

Munté, que a l'inici de la seva declaració ha mostrat la seva "incomoditat i profunda tristesa" perquè "una formació d'extrema dreta", en referència a Vox, exerceixi l'acusació popular, ha explicat que va sol·licitar a Puigdemont el seu "relleu" després de fer "una reflexió personal" i amb la seva família. "Em veia desbordada en les meves funcions", ha dit, sobretot com a portaveu del Govern. Munté ha assegurat que acusava "sobrecàrrega de treball" i que el primer semestre del 2017 va ser "especialment dur a nivell familiar", fet que va fer que no estava "en disposició d'exercir el càrrec amb normalitat". L'exconsellera ha explicat al tribunal que a finals d'abril va perdre el seu pare i que el seu estat anímic "no era el millor".

tracking