SEGRE

POLÍTICA EUROPA

Puigdemont aconsegueix entrar a l'Europarlament i censura la UE

Critica que Brussel·les no pressioni Espanya com a Hongria i Polònia i que permeti una conferència de Vox || Els ultres podran fer un discurs en seu parlamentària

Puigdemont, ahir durant l’atenció als mitjans a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les.

Puigdemont, ahir durant l’atenció als mitjans a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont va assistir ahir a la inauguració d’una exposició sobre la llengua catalana a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les, on va criticar que es prohibís fa unes setmanes una conferència en què havia d’intervenir i va acusar les institucions de la UE de tenir una actitud “covarda” per no pressionar Espanya com ho fan amb altres membres. “Aquest és el típic doble estàndard que fa mal a la democràcia europea. Són molt valents quan es tracta d’exigir, i així han de fer-ho, a estats com Hongria i Polònia, però són molt covards quan s’ha d’exigir el mateix a un estat com l’espanyol”, va declarar Puigdemont a la premsa. “Són molt valents prohibint que un representant dels catalans, el president Quim Torra, pugui fer ús d’una sala malgrat tenir el dret legítim de fer-ho, o a mi mateix, i en canvi són molt covards a l’hora de bloquejar les portes al feixisme, a la ultradreta”, va sentenciar.

Puigdemont va criticar així que l’Eurocambra hagi finalment autoritzat la conferència de demà en què intervindran diversos membres del partit d’ultradreta espanyol Vox. Els serveis de seguretat de la institució van donar llum verda a l’acte de Vox després de concloure que no planteja problemes de seguretat –com sí que van veure en la conferència prevista el febrer passat amb Puigdemont i Torra– i que els qui els van convidar han complert en temps i forma amb els procediments.

Per aquest motiu, Carles Puigdemont va concloure que el president del Parlament Europeu, el conservador italià Antonio Tajani, “deu estar en campanya electoral” i al “témer-se els mals resultats” del Partit Popular Europeu comença a “festejar els vots de la ultradreta espanyola”.

Per la seua part, el president de la Generalitat, Quim Torra, es va afegir a la protesta i va assegurar que li sembla “una vergonya que un partit feixista, racista i xenòfob entri al Parlament Europeu”.

La conferència també va provocar les queixes dels eurodiputats Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé (ERC) i Ramon Tremosa (PDeCAT), que es van sumar a les de dos diputats del partit independentista flamenc (NV-A).

tracking