SEGRE

PANORAMA

Millo i Pérez de los Cobos reforcen el relat de la violència independentista al procés

L’exdelegat del Govern central culpa la Generalitat d’enviar “muralles humanes” contra els agents l’1-O || El coronel de la Guàrdia Civil afirma que es van posar “nens i avis” com a “avantguarda”

Millo, ahir, mentre testificava en el judici contra els líders independentistes al Suprem.

Millo, ahir, mentre testificava en el judici contra els líders independentistes al Suprem.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdelegat del Govern espanyol a Catalunya Enric Millo i el coronel de la Guàrdia Civil encarregat de coordinar l’operatiu policial de l’1-O, Diego Pérez de los Cobos, van reforçar ahir el relat de la violència independentista durant les setmanes prèvies al referèndum i durant la jornada de votació. Així, Millo va acusar la Generalitat d’enviar els ciutadans com a “muralles humanes” per “impedir l’actuació de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil en els mal anomenats col·legis electorals”. Igualment, va denunciar que els unionistes “vam viure episodis d’assetjament, violència i intimidació” i va denunciar “amenaces i persecució” contra jutges i policies a Catalunya. En aquest sentit, Millo va afirmar que els actes de “fustigació” dels independentistes eren “violents i organitzats”. A més, va subratllar que la línia política es va imposar a la professional als Mossos durant l’1-O. D’altra banda, va assegurar que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil “van actuar d’acord amb la llei, complint la seua obligació, professionalitat i proporcionalitat”. Així mateix, va negar haver demanat disculpes per l’actuació policial de l’1-O en una entrevista a TV3 i va denunciar que els independentistes van llançar detergent davant dels col·legis perquè els agents rellisquessin, caiguessin a terra i poder així donar-los puntades al cap. “La trampa del Fairy”, va assenyalar Millo.

Pérez de los Cobos va subratllar que els independentistes van posar “nens i avis” a l’“avantguarda” per frenar l’avenç dels agents als col·legis i va asseverar que la Guàrdia Civil va haver de “protegir” menors. Amb tot, va remarcar que el dispositiu dels Mossos l’1-O estava “encaminat a facilitar” la votació i va denunciar connivència entre l’exmajor dels Mossos Josep Lluís Trapero i el conseller cessat d’Interior, Joaquim Forn, per evitar l’actuació conjunta dels tres cossos policials. En síntesi, Pérez de los Cobos va dir que l’1-O va suposar “l’actuació convergent dels convocants de la votació, dels cossos de seguretat que complien ordres judicials i de la inactivitat dels Mossos”, alhora que va negar que hi hagués càrregues.

Millo, ahir, mentre testificava en el judici contra els líders independentistes al Suprem.

Millo, ahir, mentre testificava en el judici contra els líders independentistes al Suprem.ACN

tracking