SEGRE

TRANSPORT MOBILITAT

Cabify torna avui a Barcelona amb una aplicació normativa 'particular'

Esquivarà la reforma de la Generalitat eludint l’obligació de precontractar a partir del segon viatge || Els taxistes sortiran al carrer si els VTC se salten la llei

Imatge d’una protesta de cotxes VTC a Barcelona el 27 de febrer passat.

Imatge d’una protesta de cotxes VTC a Barcelona el 27 de febrer passat.MAR VILA/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa de lloguer de cotxes amb conductor, també conegudes com a VTC, Cabify va anunciar ahir que tornarà a operar avui a Barcelona després d’adequar el seu model de negoci als límits imposats per la Generalitat, segons l’empresa, encara que només aplicarà la restricció de demanar un vehicle amb un mínim de 15 minuts a què obliga el decret del Govern català en la primera reserva.

La tornada de Cabify comporta un canvi en el model d’explotació, que només afecta Barcelona i el seu entorn. En comptes d’operar com a agència de viatges –mediador entre el prestador del servei i el client– ho farà com a empresa de transport. Això, segons la companyia, no imposa a l’usuari cap restricció en el moment de la contractació.

Fonts properes a l’empresa van explicar que, una vegada que l’usuari accepti les noves condicions de contractació i transcorri el període estipulat per la normativa (un mínim de 15 minuts), l’usuari de Cabify podrà requerir el servei cada vegada que ho desitgi sense necessitat de realitzar aquesta espera prèvia.

Cabify considera que els quinze minuts de precontractació s’han d’aplicar al firmar les noves condicions contractuals i no cada vegada que un usuari sol·licita un servei, esquivant així la nova normativa de la Generalitat, aprovada a començaments d’any després de les mobilitzacions dutes a terme pels taxistes. Cabify reinicia el seu servei amb una flota inicial de 300 vehicles, que preveu anar incrementant però amb la qual, de moment, podria afrontar demores “superiors al que és desitjable”, especialment en hores d’alta demanda.

Davant d’aquest canvi de sistema per part d’aquesta empresa de VTC, el portaveu d’Élite Taxi, Alberto Tito Álvarez, va assegurar que els taxistes estaran molt a sobre que es compleixi la normativa i, si no, “tornarem a les mobilitzacions”.

Per la seua part, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va celebrar el retorn de Cabify a Barcelona, assegurant que “és una bona decisió”, i va reafirmar que el decret llei del Govern permet la convivència entre taxis i VTC.

tracking