SEGRE

Gozalo diu que manifestants van ferir guàrdies civils a Alcarràs i que a Ponts els van llançar pedres

L'excap de la Guàrdia Civil a Catalunya declara que es van veure "obligats" a actuar per la "virulència" dels manifestats

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'excap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gozalo, ha assegurat davant del Tribunal Suprem que l'1-O els ciutadans concentrats davant dels col·legis "tenien ganes" al cos armat, perquè és el que va actuar com a policia judicial el 20-S i en les accions per comissar material electoral i de propaganda relacionat amb el referèndum. Durant la seva declaració com a testimoni en el judici del 'procés', ha assegurat que en molts col·legis on van actuar es van "veure obligats" a intervenir amb contundència per l'actitud "virulenta" dels concentrats. Així, entre d'altres llocs, Gozalo ha afirmat que a Alcarràs diversos agents van resultar contusionats i que a Ponts els van llançar pedres.

MULTIMÈDIA RELACIONADA

> Vídeo de l'1-O a Alcarràs > Imatges de l'1-O a Alcarràs > Vídeo de l'1-O a Ponts > Imatges de l'1-O a Ponts

L'excap de la Guàrdia Civil ha detallat que van actuar en 71 punts i que només en vint hi va haver un "nivell menor de violència". En la resta, ha dit que va ser l'actitud dels ciutadans la que va provocar l'actuació. "Per la contundència ens vam veure obligats a donar una resposta més determinada", ha justificat. A més, durant la seua declaració ha acusat els CDR d'usar un "llenguatge prebèl·lic".

D'alta banda, en una línia molt similar al que han declarat el coronel Diego Pérez de los Cobos i l'excap de la Policia Nacional a Catalunya Sebastián Trapote, Gozalo ha afirmat que el major Josep Lluís Trapero va mostrar "la seva disconformitat de manera taxativa i rotunda" a que hi hagués una figura de coordinador que sorgís del Ministeri de l'Interior. També ha relatat que la fiscalia va traslladar als Mossos que havia de "millorar" el pla d'actuació presentat perquè tenia més a veure amb "una celebració convencional d'eleccions". Com Trapote, ha assegurat que no va arribar a veure ni el pla inicial dels Mossos "ni cap altre".

No obstant, Gozalo, a diferència de Trapote, qui va assegurar que els manifestants havien organitzat "fer resistència", ha dit que "no es va detectar que ningú ordenés els atacs als agents que intervenien als col·legis".

Una imatge de l'1-O a Ponts.

Una imatge de l'1-O a Ponts.SEGRE

tracking