SEGRE

L'1-O vist per la Policia: "65 agents ferits per resistència brutal"

Trapote descriu un escenari amb "cadenes humanes" que "van fer servir la força"

El cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote

L'1-O vist per la Policia: "65 ferits per resistència brutal i molt violenta"ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote, ha descrit un escenari amb "cadenes humanes" que van actuar de forma "molt violenta" contra els agents l’1-O, amb un saldo de 65 policies ferits davant de la "resistència brutal" que van exercir els ciutadans a l’entrada dels col·legis.

Trapote, que ha comparegut com a testimoni a petició de la Fiscalia, va ser un dels comandaments que va ser al capdavant del dispositiu que es va articular entre la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra per impedir l’1-O.

En el seu interrogatori, ha detallat que els agents es van trobar amb un escenari "molt violent" a la seua arribada als centres electorals on van haver de fer front a la "virulència i agressivitat" de "cadenes humanes" de persones que "van fer servir la força" contra els policies tot just veure’ls arribar.

"Tractaven per tots els mitjans que no poguéssim entrar als centres a retirar les urnes", ha dit el cap policial, que ha assegurat que ho van fer amb "resistència de tot tipus". Va ser tal el panorama que es van trobar els agents, ha precisat, que "tots o gairebé tots" els policies nacionals ferits ho van ser "com a conseqüència de practicar entrades i registres". En concret, hi va haver 65 policies ferits: 24 a Barcelona, 20 a Lleida, 7 a Girona, 7 a Tarragona, 6 a Sabadell i 1 a Hospitalet.

Preguntat per les defenses sobre perquè es va actuar en uns col·legis i en d’altres no, el màxim responsable de la Policia Nacional a Catalunya ha explicat que l’objectiu era "tenir el major nombre d’efectius possibles concentrats i no escampats" perquè, altrament, perdrien efectivitat en aquelles "accions puntuals" que van haver de desenvolupar en aquells col·legis.

En el cas concret de l’escola Infant Jesús de Barcelona, ha reconegut que "es va intentar entrar" i que "quan el cap de sector va comprovar que era un centre privat, es va desistir", però ha negat que l’elecció d’intervenir en aquest centre fos per tractar-se del lloc on anava a votar l’expresident Artur Mas. De fet, el cap policial ha volgut deixar clar que ells no van elegir els llocs on calia intervenir, sinó que simplement van actuar en "aquells punts" recollits per la Secretaria d’Estat perquè es poguessin fer de "manera més ràpida, segura i efectiva".

tracking