SEGRE

PANORAMA

Oriol Junqueras serà el candidat d'Esquerra a les generals del 28-A

També optarà a les eleccions europees

Oriol Junqueras.

Oriol Junqueras.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, serà finalment qui encapçalarà la candidatura d’ERC a les eleccions generals del 28 d’abril i a les europees del 26 de maig, perquè el seu partit creu que “és la millor forma de denunciar la situació de repressió i de vulneració de drets que pateix Catalunya”.

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va explicar que l’executiva d’ERC ha decidit que, “mentre hi hagi repressió, Junqueras serà el cap de llista en totes les eleccions que hi hagi a partir d’ara”, la qual cosa implica que encapçali la candidatura del 28-A però també a les europees, en les quals ja s’havia decidit prèviament que seria el primer candidat.

Al matí, l’Aliança Lliure Europea, agrupació de partits secessionistes europeus, va anunciar que Junqueras serà el seu candidat a presidir la Comissió Europea. L’acord adoptat per l’executiva d’ERC no serà efectiu per a les municipals perquè, segons va corroborar Vilalta, “és tècnicament impossible que Junqueras pugui encapçalar les llistes en tots els ajuntaments”, però sí que s’intentarà que pugui ser el cap de llista a la resta de comicis. L’actual portaveu adjunt d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, serà en un lloc prominent de la llista per Barcelona.

D’altra banda, el consell nacional del PDeCAT, va aprovar ahir presentar-se sota el paraigua de JxCat el 28-A en una candidatura amb membres de la Crida. Com va avançar SEGRE, Jordi Turull anirà de cap de llista a Lleida, Josep Rull a Tarragona i Jordi Sànchez a Barcelona. El primer lloc a Girona no està decidit. Algunes fonts indiquen que l’ocuparia Puigdemont i d’altres assenyalen al diputat Sergi Miquel. La cúpula de la formació debat la continuïtat a les llistes dels parlamentaris crítics amb Puigdemont, com Carles Campuzano i Jordi Xuclà.

tracking