SEGRE

PARTITS POLÈMICA

Ada Colau veta cedir el Palau Sant Jordi a Vox per a un acte el dia 30

El consistori al·lega que es duran a terme obres de manteniment en la infraestructura || Els ultres convoquen una manifestació per a aquell mateix dia

Imatge de l’exterior del Palau Sant Jordi, abans d’un concert.

Imatge de l’exterior del Palau Sant Jordi, abans d’un concert.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Barcelona no cedirà el Palau Sant Jordi al partit d’ultradreta Vox per a un acte que tenia previst celebrar el dissabte dia 30 de març. El consistori al·lega que aquell dia es duran a terme obres de manteniment de la infraestructura. Com a resposta en un comunicat, Vox ha convocat una manifestació per a aquell mateix dia a la capital catalana, en cas que no rebin una resposta rectificant la negativa. Al tancament d’aquesta edició, el consistori encara no s’havia pronunciat sobre això.

El líder de la formació, Santiago Abascal, va criticar en un comunicat la decisió de l’ajuntament, qualificant-la de “discriminatòria” i atribuint-la a motius polítics i ideològics. Va afirmar que el consistori de Barcelona va actuar “de mala fe amb una decisió arbitrària i discriminatòria” i que l’explicació “és falsa”.

Afirma que l’ajuntament ha actuat “de mala fe” i que la raó per justificar la seua negativa “és falsa”

El partit va explicar que quan van començar el seu contacte amb l’administració d’Ada Colau, aquesta li va confirmar que el Palau Sant Jordi sí que estava lliure tant per al dia 29 com per al 30 de març. Així mateix, va afirmar que l’ajuntament tampoc no els va negar l’acte quan van formalitzar la reserva ni quan van ingressar el 50% del pagament total per al lloguer de la infraestructura.

Els ultres van exigir una rectificació per part del consistori. Altrament, afirmen, reclamaran danys i perjudicis per la cancel·lació de l’esdeveniment i no descarten iniciar les accions legals que considerin oportunes.

Pel que fa a la manifestació, la formació no va concretar detalls, ja que en primer lloc espera la resposta del consistori. No obstant, en el seu comunicat van afirmar que fent-la demostraran que “l’Espanya viva” es veurà aquell dia a la ciutat, “encara que l’alcaldessa decideixi utilitzar els espais públics per al seu propi interès i el dels seus socis socialistes al govern municipal”.

El PSC diu que el “discurs de l’odi” no té cabuda en un local municipal

El president del grup municipal del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, va reclamar ja dijous a l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, i de forma prèvia a la decisió del consistori, que no permetés l’acte de la formació d’ultradreta al Palau Sant Jordi, previst per al dia 30 de març. Collboni va afirmar que un grup que té “un discurs d’odi” contra les dones, el col·lectiu LGTBI i les persones migrades “no pot tenir cabuda en un espai municipal”. Per la seua part, Abascal va respondre al líder socialista català afirmant que “estarem a Barcelona el dia 30 d’una forma o una altra, amb o sense el vostre permís”, i va titllar el PSC de “totalitari”. Collboni va tornar a referir-se a Vox i a Abascal aquell mateix dia, reiterant que el seu “discurs de l’odi no té cabuda” a Barcelona.

tracking