SEGRE

TRIBUNALS MEMÒRIA HISTÒRICA

El Suprem admet el recurs dels Franco contra l'exhumació

L’Advocacia té deu dies per pronunciar-se

Imatge de la basílica del Valle de los Caídos, a Madrid.

Imatge de la basílica del Valle de los Caídos, a Madrid.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem va dictar ahir una diligència d’ordenació per la qual admet a tràmit el recurs presentat per la família Franco contra l’acord del Consell de Ministres que autoritza l’execució de l’exhumació de les restes del dictador, que consideren “nul de ple dret”.

Mitjançant un escrit dirigit al Govern central, els néts de Franco reiteren la seua idea de resituar, en el seu cas, el cadàver del seu avi a la cripta de la catedral de l’Almudena, malgrat que l’Executiu de Pedro Sánchez rebutja de ple aquesta possibilitat, i renuncien a oferir més alternatives. Els familiars adverteixen que només assenyalaran “un lloc alternatiu perquè es dugui a terme la reinhumació” en l’hipotètic cas “que per part del Tribunal Suprem es desestimés el recurs contenciós administratiu que s’anuncia contra l’acord del Consell de Ministres”. Així mateix, la seua pretensió és que el Suprem adopti mesures cautelars per suspendre “en la seua totalitat” l’acord del 15 de febrer passat “incloent expressament la suspensió del termini” de 15 dies que els va concedir per designar un lloc on traslladar el dictador.

Els familiars demanen la suspensió cautelar de la decisió del Govern central al Congrés

En la seua resolució, la Sala Tercera del Suprem obre a més peça separada de mesures cautelars. Abans de decidir, el tribunal li ha donat trasllat a l’Advocacia de l’Estat perquè en deu dies presenti al·legacions.

Per la seua part, la vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, va assegurar dijous, després de conèixer el recurs que la família Franco va presentar llavors al Suprem, que el procediment per exhumar el dictador “continua” i va ratificar que l’Executiu “complirà la llei fins al final”. Calvo va recordar que la decisió es va prendre sense vots en contra, ja que Ciutadans i Partit Popular es van abstenir.

tracking