SEGRE

TRIBUNALS

L'advocat de Puigdemont creu que el judici és una "crònica d'una sentència anunciada"

Jaume Alonso-Cuevillas retreu a Marchena que actuï amb "un desequilibri absolut de tractament cap a cadascuna de les parts"

L'advocat de Puigdemont creu el judici és una

L'advocat de Puigdemont creu el judici és una "crònica d'una sentència anunciada"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat defensor de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha dit aquest dissabte que el judici pel "procés" és "la crònica d’una sentència anunciada que serà condemnatòria malgrat que no hi ha delictes" i que corregirà, posteriorment, el Tribunal d’Estrasburg.

En un col·loqui organitzat per ANC d’Euskal Herria a Bilbao sobre el judici del procés, Alonso-Cuevillas ha dit que el president de la Sala del Suprem que jutja els acusats, Manuel Marchena, "va aparentar els primers dies del judici amb les seues bones maneres que anava a respectar els drets" de totes les parts.

Tanmateix, "cada dia -ha dit- anem veient la seua cara real" i li ha retret que actuï amb "un desequilibri absolut de tractament cap a cadascuna de les parts", ja que "permet testimonis opinants", però només quan actuen així per a l’acusacions el que suposa "una vulneració absoluta de drets" per als acusats.

"No hi ha cap delicte en la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 perquè ja es va despenalitzar en el Codi Penal. El que passa és que ens enfrontem a un Estat ferit en el seu orgull" i "en la cort de Madrid, que té el domini del poder judicial i de l’alt funcionariat," afirmen que va ser "un desafiament per a l’Estat" i que per això, "el pagaran i és igual o no que sigui delicte" perquè se l’"inventen", ha assegurat.

Aquest procés, segons el parer del lletrat, "és en realitat és un procés polític per donar un escarment i un càstig" als líders independentistes catalans que "van intentar desafiar a l’Estat", i, "a més un avís a navegants per als bascos".

Així, aquest judici "és la crònica d’una sentència anunciada que serà condemnatòria malgrat que no hi ha delictes", però "la ponència de la sentència serà el mateix escrit de l’acusació" i "Marchena aconseguirà una sentència per unanimitat per no deixar vots particulars que puguin donar oxigen" a actuacions davant de tribunals internacionals.

"Auguro que, en comptes de rebel·lió, quedarà a conspiració per a la rebel·lió i rebaixarà les penes a aproximadament la meitat" de les que s’han demanat, "i serà així una sentència absolutament injusta contra les que se n’haurà d’anar en empara", ha reflexionat.

Passats al voltant de cinc anys, ha continuat, "veurem que el Tribunal d’Estrasburg donarà la raó a les defenses", però abans d’aquesta sentència "arribarà una solució política".

tracking