SEGRE

CONFLICTE MANIFESTACIONS

Guaidó prepara una gran marxa per exigir el poder

Recorrerà Veneçuela per reunir els opositors a la capital || Govern i oposició s’acusen de les apagades de quaranta hores

Els cossos de seguretat van impedir el pas dels manifestants.

Els cossos de seguretat van impedir el pas dels manifestants.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’autoproclamat president de Veneçuela, Juan Guaidó, va anunciar ahir que emprendrà una gira per tot Veneçuela, juntament amb els diputats opositors, per animar els antichavistes a desplaçar-se a Caracas amb motiu d’una gran manifestació amb què exigir a Nicolás Maduro que abandoni el Palau de Miraflores. “Hem d’anar a la conquesta dels espais de manera pacífica, hem d’unir-nos per després venir tots junts, perquè tot Veneçuela vingui a Caracas perquè els necessitem a tots units”, va manifestar. Mentrestant, milers de persones van sortir a manifestar-se als carrers de la capital veneçolana després que el líder opositor els convoqués a una mobilització per protestar pel gran tall de subministrament elèctric que va deixar sense llum Caracas i diversos punts del país durant més de quaranta hores. La Policia va reprimir la marxa amb gasos lacrimògens.

El Gabinet de Maduro, per la seua part, va denunciar un atac “orquestrat” pels EUA i l’oposició, segons va dir divendres el ministre de comunicació, Jorge Rodríguez, que va vincular el senador nord-americà Marc Rubio i Juan Guaidó amb l’apagada.

tracking