SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Primera Botifarrada Suprema

Òmnium Cultural celebra l’acte a Barcelona || Com a resposta a la crítica del fiscal durant l’interrogatori a Jordi Cuixart en el judici del procés a Madrid

Imatge dels actes previs a la Botifarrada Suprema d’Òmnium Cultural a Barcelona, ahir.

Imatge dels actes previs a la Botifarrada Suprema d’Òmnium Cultural a Barcelona, ahir.TWITTER @OMNIUM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Òmnium Cultural va organitzar ahir una botifarrada suprema al barri del Poblenou de Barcelona per protestar de forma irònica contra els que “volen limitar la manera de ser dels catalans i l’exercici de la llibertat d’expressió, el dret de manifestació o el dret a l’autodeterminació”. El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, va explicar que l’acte és una reacció al fet que durant l’interrogatori del fiscal a Jordi Cuixart al Tribunal Suprem es posés en dubte l’organització de botifarrades, per la qual cosa va assegurar que cada vegada que es posi en dubte un dret, l’exerciran encara amb més força. Per això, Òmnium ha convocat per al llarg d’aquest any un miler d’actes similars, després d’anunciar que aquesta mateixa setmana ha superat els 160.000 socis. “Si veuen una botifarrada com a rebel·lió, en farem més”, va asseverar Mauri.

El vicepresident de l’entitat va dir que l’acte serveix per evidenciar que el judici al Suprem es basa en “mentides, mails, tuits, anècdotes”, limita el dret de defensa i persegueix les llibertats. També va criticar l’exdelegat del Govern central a Catalunya Enric Millo per “mentir al Suprem i a les xarxes”, que “se li han posat en contra”, al dir que Cuixart volia bloquejar la comitiva judicial el 20-S. Això, segons Mauri, demostra la “poca qualitat política i humana” de Millo. Mauri no va voler valorar concretament els candidats dels partits independentistes a les pròximes eleccions, que considera que han de ser els “millors” que han trobat les formacions, però els demana “unitat estratègica” i espera que tinguin uns “grans resultats”.

Afirma que el judici es basa en “mentides, mails, tuits i anècdotes” i “limita el dret de defensa”

Sobre la multa de l’Audiència Nacional a l’ANC, Mauri va dir que Òmnium també ha rebut històricament algunes sancions i seguint el principi de desobediència civil han decidit no pagar les multes.

D’altra banda, l’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, va dir ahir que el judici del procés és “la crònica d’una sentència anunciada que serà condemnatòria malgrat que no hi ha delictes” i que corregirà, posteriorment, el Tribunal d’Estrasburg, en un acte organitzat per l’ANC a Bilbao.

tracking