SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Dos dones assassinades per les parelles el cap de setmana

Una a Estepona i un home se suïcida a Pontevedra després de tirotejar l’esposa || S’eleven a 12 les assassinades aquest any

La Guàrdia Civil custodiava ahir l’habitatge de Pontevedra.

La Guàrdia Civil custodiava ahir l’habitatge de Pontevedra.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 58 anys va ser presumptament assassinada a punyalades pel seu marit britànic a Estepona (Màlaga) en presència del seu fill, de 15 anys, dissabte a la nit, i a les tres de la tarda d’ahir un home de 46 anys va assassinar amb una escopeta la seua dona, de 43, al seu habitatge a Valga (Pontevedra). Si es confirma, seran tres les dones mortes per violència de gènere des de la celebració del Dia de la Dona, perquè divendres un home de 81 anys va matar presumptament a trets la seua dona, de 63, i després es va suïcidar. El ciutadà britànic es troba ingressat a l’hospital Costa del Sol, de Màlaga, després d’haver intentat suïcidar-se. Segons van confirmar fonts de la Policia Nacional, no existien denúncies prèvies de maltractaments. Fonts policials van explicar que els fets van ocórrer dissabte a la nit en un xalet. Allà, l’home presumptament va matar la dona després de diverses punyalades en presència del fill de la parella, de 15 anys.

En el cas gallec, un matrimoni va ser trobat mort al municipi de Valga (Pontevedra) i tot apunta que es tracta d’un altre crim masclista. Segons van informar fonts de la subdelegació del Govern de Pontevedra, la dona de 43 anys, va ser assassinada d’un tret d’escopeta pel seu marit de 47, que posteriorment es va suïcidar. Els cadàvers van ser trobats per la germana de la víctima, que va acudir a l’habitatge que habitava la parella preocupada perquè no s’havien presentat a una cita. El presumpte assassí disposava de llicència d’armes perquè era aficionat a la caça i posseïa dos escopetes, van explicar fonts properes a la investigació, per la qual cosa la Guàrdia Civil creu que va perpetrar el crim cap a les 15.00 de diumenge amb una d’aquestes armes. La parella tenia dos fills en comú.

En tots dos casos no hi havia denúncies prèvies per maltractaments, segons les fonts policials

Si es confirmen aquests últims casos, s’elevarà a 12 el nombre de dones assassinades per les seues parelles o exparelles segons el balanç del ministeri de l’Interior aquest 2019 i que ha deixat orfes 9 menors; un total de 987 des que van començar a comptar-se les víctimes l’any 2003.

tracking