SEGRE

Mitja dotzena de països suspèn els vols dels Boeing 737 Max

Es tracta del model d’avió accidentat diumenge a Etiòpia

Un avió model Boeing 737 MAX 8.

Mitja dotzena de països suspèn els vols dels Boeing 737 MaxEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys sis països i nombroses companyies aèries de tot el món han decidit suspendre temporalment els vols del Boeing 737 MAX 8 després de l’accident de diumenge passat d’un avió d’aquest model de l’aerolínia Ethiopian Airlines. El Regne Unit, Austràlia i Singapur s’han unit aquest dimarts a la Xina, Indonèsia i Mongòlia, països que van prendre la decisió aquest dilluns.

Entre les companyies que han optat per no volar amb el Boeing 737 MAX 8 figuren la noruega Norwegian, Aerolínies Argentines, Aeroméxico, la brasilera Gol, l’índia Jet Airways o la mateixa Ethiopian Airlines.

Les accions de Boeing van baixar ahir un 5,33 % en borsa -encara que van arribar a caure un 12%-, amb la qual cosa la seua capitalització borsària es va reduir en gairebé 13.000 milions de dòlars. Els títols del fabricant nord-americà queien avui un 2% en l’obertura.

El Regne Unit s’ha convertit avui en el primer país europeu que suspèn els vols del Boeing 737 MAX 8. Segons l’Autoritat d’Aviació Civil, la decisió s’ha pres com a "mesura de precaució" i a l’espera que s’aclareixin les circumstàncies de l’accident d’Etiòpia. La prohibició, que afecta a tots els vols que "s'enlairin, aterrin o sobrevolin" el Regne Unit, es mantindrà "fins a pròxim avís".

Les autoritats australianes també han suspès aquest dimarts els vols d’aquest model de Boeing, tant en els trajectes interns com els procedents d’altres països. El director executiu de l’Autoritat de Seguretat per a l’Aviació Civil, Shane Carmody, ha apuntat que la suspensió estarà vigent mentre l’organisme recull més informació i revisa els riscos. Cap aerolínia australiana no utilitza aquest model de Boeing, però altres companyies, com Fiji Airways, volen a territori australià amb aquest tipus d’avió.

Un altre país que ha anunciat avui la suspensió temporal dels vols del 737 MAX 8 és Singapur. L’aerolínia de baix cost SilkAir, filial de Singapore Airlines, compta amb sis Boeing 737 MAX. També a Àsia, l’aerolínia índia Jet Airways ha deixat de volar amb els seus Boeing 737 MAX. La companyia compta amb cinc aparells d’aquest model.

A Llatinoamèrica, Aerolínies Argentines, Aeroméxico i la brasilera Gol van prendre dilluns la mateixa decisió fins que existeixi informació clara sobre l’accident d’Etiòpia. L’aerolínia de l’Illes Caiman, Cayman Airlines, es va afegir també a la suspensió, igual com la companyia marroquina Royal Air Maroc.

En la jornada de dilluns, havien suspès l’activitat del Boeing 737 MAX 8 l’Administració d’Aviació Civil de la Xina, el Ministeri de Transport d’Indonèsia i l’Autoritat d’Aviació Civil de Mongòlia.

tracking