SEGRE
Un avió model Boeing 737 MAX 8.

Mitja dotzena de països suspèn els vols dels Boeing 737 MaxEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA) va ordenar aquest dimarts la suspensió de tots els vols amb el model 737 Max 8 del fabricant nord-americà Boeing per l’accident de l’accident d’aquest diumenge a Etiòpia, en el que van morir 157 persones.

L’EASA afirma en un comunicat que, com a "mesura preventiva" i per "assegurar la seguretat de tots els passatgers", es prohibeix volar a totes les aeronaus d’aquest model -i del seu germà, el Max 9- en l’espai aeri europeu a partir de les 19.00 GMT d’avui.

La decisió, que segueix les prohibicions de països com el Regne Unit, Alemanya i França, afecta tots els vols amb origen i destinació als països de l’EASA -els 28 membres de la UE, a més d’Islàndia, Liechtenstein, Noruega, Suïssa-, així com a totes les rutes que solquen l’espai aeri europeu.

"Després de l'accident del vol ET302 d’Ethiopian Airlines en el que es va veure involucrat un Boeing 737 Max 8, l’EASA està prenent tots els passos necessaris per assegurar la seguretat dels passatgers", apunta el comunicat.

L’agència, amb seu a Colònia (Alemanya), va publicar una directiva per suspendre totes les operacions en territori europeu amb aquests dos models de Boeing. A més, va cancel·lar "tots els vols comercials duts a terme per operadors d’altres països" amb el Max 8 i Max 9 amb origen i destinació|destí a la Unió Europea o que utilitzin el seu espai aeri.

L’EASA va indicar així mateix que ha ofert la seua col·laboració a les autoritats etíops per ajudar en la investigació per aclarir l’accident aeri de diumenge, a la qual ja estan contribuint les autoritats nord-americanes. És "massa aviat per extreure conclusions" sobre la causa de l’accident d’Etiòpia, agrega la nota de l’agència.

En les últimes hores mitja dotzena de països europeus han prohibit l’ús dels seus espais aeris al Boeing 737 Max 8 fins que s’aclareixin les causes de l’accident de diumenge. Altres nacions ho havien vetat prèviament, inclosos la Xina, Singapur, Indonèsia i Austràlia. A més, diverses companyies aèries havien anunciat la suspensió de l’ús d’aquest model, com la noruega Norwegian, Aerolínies Argentines, la brasilera Gol i l’índia Jet Airways. El turoperador més gran|important del món, el gegant alemany Tui, ha decidit així mateix deixar també a terra de forma temporal la seua flota de 15 Boeing 737 Max 8.

L’accident de diumenge a Etiòpia és el segon en pocs mesos d’un Boeing 737 Max 8, després que un altre d’operat per la companyia Lion Air es va estavellar l’octubre a Indonèsia dotze minuts després d’enlairar-se per fallos en el sistema automàtic, la qual cosa li va costar la vida a 189 persones.

tracking