SEGRE

ÀFRICA ACCIDENT AERI

Un català i una gallega, entre les víctimes mortals a l'accident a Etiòpia

Un enginyer de Granollers i una cooperant de Pontevedra || Les accions de Boeing, fabricant de l’aparell sinistrat, es desplomen a Wall Street

Imatge de les restes de l’aparell sinistrat diumenge tot just enlairar-se d’Addis Abeba

Imatge de les restes de l’aparell sinistrat diumenge tot just enlairar-se d’Addis AbebaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’enginyer químic de Granollers Jordi Dalmau és un dels dos espanyols morts a l’avió d’Ethiopian Airlines que es va estavellar diumenge minuts després d’enlairar-se d’Addis Abeba, segons van informar ahir fonts coneixedores. Dalmau, de 46 anys, viatjava al vol Addis Abeba (Etiòpia)-Nairobi (Kènia) per motius laborals, ja que treballava per a l’empresa Almar Water Solutions, especialitzada en infraestructures d’aigua. L’altra víctima mortal espanyola és la cooperant Pilar Martínez Docampo, de 32 anys i veïna de Cangas do Morrazo (Pontevedra).

Diversos testimonis van relatar que l’avió accidentat, un Boeing 737 MAX 8, va desprendre fum i es va sacsejar violentament a l’aire abans d’estavellar-se als afores d’Addis Abeba. Fins i tot van assegurar que van poder veure parts de l’aparell desprendre’s abans de l’impacte, en el qual van morir les 137 persones que viatjaven a bord. L’avió sinistrat diumenge és del mateix model que el que es va estavellar el 29 d’octubre al mar de Java minuts després d’haver-se enlairat de Jakarta, que va provocar la mort de les 189 persones que hi viatjaven a bord. Etiòpia va immobilitzar ahir aquest model d’aparell, un dia de dol nacional per la tragèdia en què es van trobar les dos caixes negres de l’aeronau. La Xina i Indonèsia també van adoptar aquesta mesura de precaució per a les aerolínies que operen en aquests països, mentre s’escampen els dubtes sobre la seguretat del Boeing 737 MAX 8, el fabricant del qual veia ahir com les seues accions queien a Wall Street fins un 11 per cent en reacció al sinistre.

tracking