SEGRE

TRIBUNALS RECURS

El Suprem reconeix el dret de Santi Vidal a tornar a la carrera judicial

Admet parcialment el recurs de l’exjutge, però haurà de fer oposicions

Santiago Vidal.

Santiago Vidal.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem va reconèixer ahir el dret del jutge i exsenador d’ERC Santi Vidal a reingressar a la carrera judicial. No podrà tornar directament a la seua antiga plaça a l’Audiència de Barcelona, sinó que haurà de participar en el primer concurs que convoqui el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per a places de la seua categoria.

Vidal va ser inhabilitat durant tres anys el 2015 per haver participat en l’elaboració d’una Constitució per a Catalunya. L’exsenador va reconèixer a finals del 2016 que el Govern de Carles Puigdemont va obtenir les dades fiscals dels catalans per crear una Hisenda pròpia. Vidal està sent investigat al jutjat número 13 de Barcelona, i ha estat citat com a testimoni demà al Tribunal Suprem en el judici de l’1-O.

Per la seua banda, Vidal va comentar ahir que se sent “molt incòmode per haver de tornar a exercir de jutge dins de l’Estat espanyol”. “M’hauria agradat poder fer-ho en el sistema judicial de la república de Catalunya”, va afirmar Vidal, segons un comunicat de l’entitat jurídica Drets, que ha portat la seua representació legal en aquest cas.

L’advocat de Vidal, Marc Marsal, va destacar que l’actuació de Drets ha servit per fer front a “vulneracions palmàries de drets fonamentals que tenen un clar pòsit de discriminació ideològica”.

tracking