SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA

Almenys deu morts i disset ferits en un tiroteig d'un col·legi al Brasil

Dos adolescents van entrar al centre armats amb una pistola i una arma medieval

Policia Militar i bombers es van desplaçar fins al lloc dels fets.

Policia Militar i bombers es van desplaçar fins al lloc dels fets.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys deu persones, entre els quals s’inclouen set nens, van perdre ahir la vida i disset més van resultar ferides en un tiroteig en una escola de Suzano, a la regió metropolitana de Sao Paulo, al Brasil. Dos adolescents van entrar al col·legi encaputxats i armats amb una pistola i un arc amb fletxes al voltant de les 9.30 del matí, hora local, i van obrir foc contra personal docent i alumnes. Segons les declaracions del comandant general de la Policia Militar, Marcelo Salles, els dos individus van entrar primer a un concessionari pròxim al centre on van assestar tres trets a l’amo del local.

Més tard es van dirigir al centre educatiu Raul Brasil, on estudien prop de 1.000 alumnes i en el qual treballa més d’un centenar de personal educatiu. Els assaltants van obrir foc de manera indiscriminada contra la coordinadora pedagògica i altres empleats i, posteriorment, contra els nens que es trobaven a l’hora del pati. A més de la coordinadora, nou persones més van morir i disset més van ser evacuades a centres hospitalaris ferides. Els dos autors de la matança es van suïcidar en un dels passadissos després de l’atemptat.

Salle també va precisar que anaven armats amb una pistola de calibre 38 i una arma medieval similar a un arc amb fletxes. Les forces de seguretat van trobar a l’interior del col·legi artefactes explosius, motiu pel qual la zona va haver de ser evacuada.

Fins al lloc dels fets es van traslladar la Policia Militar, el cos de bombers i el governador de Sao Paulo, Joao Doria, que va declarar haver vist una de les escenes més tristes de la seua vida. Encara es desconeixen els motius del tiroteig.

Bolsonaro va firmar un decret que flexibilitza la tinença d’armes

El president del Brasil, el conservador Jair Bolsonaro, es va estrenar com a president el mes de gener passat firmant un decret presidencial per flexibilitzar la tinença, el registre i la venda d’armes i munició, i complia així un dels seus compromisos electorals. Va estendre el període de tinença d’armes de cinc a deu anys i va augmentar de dos a quatre el nombre d’armes que cada persona pot tenir. El Brasil és un dels països que més morts per arma de foc registra anualment, amb més de 60.000.

tracking