SEGRE

EDUCACIÓ POLÈMIQUES

La Universitat Autònoma de Barcelona obre un expedient a una catedràtica de Lleida

Teresa Freixes.

Teresa Freixes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La catedràtica lleidatana Teresa Freixes va ser expedientada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on exerceix i dirigeix un grup d’investigació de Dret Constitucional. De fet, la universitat li va obrir un expedient a Freixes precisament per aquest grup, on va contractar l’empresa d’un familiar. Així ho va publicar eldiario.es ahir.

La firma Instituto Europeo de Derecho, administrada per Freixes i la seua filla, va ser contractada diverses ocasions pel grup d’investigació de la catedràtica lleidatana. Així mateix, els va adjudicar sumes de diners que pertanyien a fons europeus d’inversió. L’objectiu del centre universitari és esbrinar si hi va haver o no irregularitats en aquestes contractacions.

Segons el rotatiu digital, malgrat que no es coneixen amb exactitud el nombre de contractes firmats per la catedràtica lleidatana a la seua empresa familiar, sí que s’ha pogut esbrinar el nom d’un d’aquests estudis. Sota el títol Gender violence: protocols for the protection of victims, el projecte va ser elaborat entre els anys 2013 i 2015, amb Freixes com a investigadora principal. En aquest estudi, consolidat per l’empresa de Freixes, la catedràtica va formalitzar fins a quatre contractes per un valor total de 18.347 euros.

tracking