SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Confirmen la pena de cinc anys de presó per a Juana Rivas

Fa dos anys va fugir amb els seus dos fills

Rivas va denunciar que el seu exmarit era un maltractador.

Rivas va denunciar que el seu exmarit era un maltractador.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Granada va confirmar la condemna de cinc anys de presó per a Juana Rivas per sostracció de menors, després que fa dos estius es quedés un mes en parador desconegut amb els seus dos fills incomplint les resolucions judicials que l’obligaven a entregar-los al pare, l’italià Franceso Arcuri.

A la sentència, el tribunal estima parcialment el recurs de Rivas en el que fa referència a la indemnització que ha d’abonar a la seua exparella per dany moral, que rebaixa de 30.000 a 12.000 euros. No obstant, manté “íntegres” els altres pronunciaments de la sentència dictada pel Jutjat Penal 1 de Granada, que inclouen la privació de la pàtria potestat sobre els nens durant sis anys.

El tribunal justifica la decisió en el fet que Rivas va cometre els dos delictes de sostracció de menors pels quals va ser condemnada i rebutja l’argument que existís una causa justificada per no entregar els petits, que ella va atribuir a una situació de “maltractament” i a la “necessitat de protegir-los”. Sobre aquest aspecte, l’Audiència recalca que “per més que ella presenti la seua exparella com un maltractador, no ha estat condemnat per això”, ja que la sentència que es va produir el 2009 per lesions en l’àmbit familiar “va ser acomplerta i els seus antecedents penals han hagut de ser cancel·lats”.

D’altra banda, la defensa de Juana Rivas va anunciar la intenció de presentar una petició d’indult a l’entendre que es presenten circumstàncies excepcionals que recull la llei per concedir-lo.

tracking