SEGRE

SUCCESSOS

Cau la principal xarxa de distribució d’euros falsos a Catalunya amb vuit arrestos

Importaven mensualment a Catalunya uns 30.000 euros falsos en bitllets de 20, 50 i 100 de "altíssima qualitat"

Cau la principal xarxa de distribució d'euros falsos a Catalunya amb vuit arrestos

Cau la principal xarxa de distribució d'euros falsos a Catalunya amb vuit arrestosEUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat la principal xarxa de distribució d’euros falsos a Catalunya amb la detenció de vuit homes d’entre 22 i 52 anys que presumptament formaven el grup criminal ubicat al barri barceloní de Torre Baró i el municipi de Montcada i Reixac (Barcelona).

En un comunicat aquest dissabte, la policia catalana ha informat que els sospitosos presumptament importaven grans quantitats d’euros falsos procedents d’Itàlia i els introduïen principalment a través d’un supermercat de Torre Baró, on els bitllets eren portats per intermediaris i entregats al responsable de l’establiment.

Importaven mensualment a Catalunya uns 30.000 euros falsos en bitllets de 20, 50 i 100 d’"altíssima qualitat" que es distribuïen posteriorment per l’àrea metropolitana de Barcelona.

Els Mossos van començar a investigar el setembre de 2018 en detectar un augment de denúncies per bitllets de 50 de falsos i els agents de la Unitat Central de Falsificació de Moneda va crear un equip conjunt amb la Unitat d’Investigació de Nou Barris.

Les indagacions van culminar dimarts amb la detenció del presumpte cap de l’organització i la intervenció de 19.100 euros falsos, 10.000 dels quals els portava amagats a la maleta un altre membre de la banda procedent de Nàpols (Itàlia) que va ser arrestat prèviament el 8 de març a l’aeroport de Barcelona.

Posteriorment es van fer entrades i registres en domicilis dels principals investigats i van arrestar a la resta d’integrants de l’organització, formada pels vuit homes d’origen ghanès, liberià, pakistanès, marroquí i nigerià.

Els detinguts per presumptes delictes de falsificació i distribució de moneda i organització criminal van passar a disposició judicial divendres i el jutge va decretar presó provisional per a tres d’ells, mentre que la resta va quedar en llibertat amb càrrecs.

tracking