SEGRE

PANORAMA

Artadi acusa PP i Ciutadans de vetar el dret de protesta

“És un xantatge dir-li a la gent que perdran drets si s’expressa en llibertat” || Defensa una Barcelona independentista

Forn, Artadi, Munté i Mascarell, caps de JxCat a Barcelona.

Forn, Artadi, Munté i Mascarell, caps de JxCat a Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, va acusar ahir PP i Cs d’haver-se “expressat amb la voluntat d’eliminar el dret de protesta i de manifestació de la ciutadania”, després que els líders d’aquestes formacions hagin criticat la protesta independentista de dissabte passat a Madrid. Artadi va afirmar que va ser un dia “molt emocionant, molt alegre, però també molt reivindicatiu, perquè no podem perdre aquesta energia i contundència amb què ens expressem” i va assegurar que “és un xantatge dir-li la gent que perdran drets si s’expressen en llibertat”.

Artadi, que serà la número 2 de la candidatura de Junts per Catalunya a Barcelona, que encapçala Joaquim Forn, va descartar entrar en un govern amb Barcelona en Comú. Va afirmar que li sorprèn que algú vulgui mantenir Colau a l’ajuntament, amb referència a ERC, i va subratllar que és “importantíssim que la capital sigui independentista”, per la qual cosa va defensar un eventual pacte amb ERC per seguir amb l’“aposta” que van fer amb la candidatura de Junts pel Sí.

Va explicar que en els propers dies s’anunciaran els canvis al Govern després de la seua sortida.

madrid

El secretari de l’ANC Jordi Alemany, arrestat dissabte per la Policia Nacional a Madrid, va ser posat ahir en llibertat sense càrrecs després de passar la nit en una comissaria de la capital.

ginebra

L’advocat suís de Jordi Cuixart, Olivier Peter, va avisar ahir que el Tribunal d’Estrasburg “no resoldrà el conflicte” de l’1-O. Va defensar que el seu client només serà lliure gràcies “a la mobilització popular” i no per “cap tribunal estranger”.

El tribunal del judici de l’1-O ha citat per aquesta setmana al Suprem fins a 24 agents de la Guàrdia Civil que van intervenir a la causa.

El govern espanyol i l’organització van protagonitzar una batalla de xifres respecte a la manifestació a Madrid sobre el procés, amb una distància de fins a 100.000 persones. La Delegació del Govern va estimar que hi havia 18.000 manifestants i, l’organització, 120.000. ANC i Òmnium van certificar que van ser 520 autocars i, plens són 31.000 persones, als quals cal sumar una quinzena de trens AVE amb uns 3.000 manifestants i els que van anar-hi per compte propi. La suma queda lluny dels 120.000 però sobrepassa la xifra de la Policia Nacional. El País va calcular 55.000 persones i La Directa, 92.000.

Rufián erigeix ERC com a “l’únic obstacle contra el feixisme”

El diputat al Congrés per ERC Gabriel Rufián va erigir ahir ERC com a “l’únic obstacle contra el feixisme”, i contra dos possibles coalicions després de les eleccions del 28-A: una de PP, Cs i Vox o una altra que va qualificar de low-cost, entre Cs i PSOE. En un míting a Salt, el diputat republicà va carregar contra el líder del PP, Pablo Casado, que, assegura, que s’hauria “abraçat a Tejero” el 23-F. Rufián va fer un discurs amb un to republicà i va tornar a dirigir-se a tota “la bona gent” del PSC a qui “li fa fàstic” veure com Miquel Iceta (PSC) es fa un selfie amb Xavier García Albiol (PP).

Forn, Artadi, Munté i Mascarell, caps de JxCat a Barcelona.

Forn, Artadi, Munté i Mascarell, caps de JxCat a Barcelona.ACN

tracking