SEGRE

Torn per a la mà dreta de Montoro i els agents dels registres del 20-S

Felipe Martínez Rico

Torn per a la mà dreta de Montoro i els agents dels registres del 20-SEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici del "procés" encara aquesta setmana les declaracions d’un ex alt càrrec d’Hisenda i dels guàrdies civils que van participar en els registres del 20 de setembre i també els que van analitzar els correus electrònics d’alguns dels acusats. En la cinquena setmana del judici, la ronda de testificals arrenca aquest dimarts amb la compareixença de Felipe Martínez Rico, llavors sotssecretari d’Hisenda, que estava citat el passat dijous però que a causa de l’extensió de la compareixença del més major dels Mossos Josep Lluís Trapero, va haver d’ajornar-se a aquest dimarts.

Rico haurà de respondre pel possible ús de fons públics durant el "procés" malgrat que la Generalitat estava intervinguda, si bé el seu cap en aquella època, l’exministre Cristóbal Montoro va admetre en el judici que no es pot descartar que es destinessin fons públics a l’organització de l’1-O perquè una anàlisi comptable "sempre pot resultar enganyosa".

Després, serà el torn de David Badal, funcionari del Departament de Treball, que també compareixerà aquest dimarts abans de donar pas als 24 guàrdies civils que van participar en els registres del 20-S, si bé no estan citats aquells de la Consellería d’Economia -on es va produir la multitudinària concentració i les destrosses als cotxes patrulla de l’institut armat-, tret dels que van estar en el de Lluís Salvadó.

Els primers en declarar seran els agents que van intervenir en els registres dels principals col·laboradors d’Oriol Junqueras durant la seua etapa com a vicepresident de la Generalitat, Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, que van ser detinguts en l’operació de la Guàrdia Civil del 20 de setembre de 2017, els que van entrar al departament d’Exteriors i també alguns d’Unipost. La sessió de dimarts la tancaran els agents que van analitzar els correus electrònics intervinguts a l’exconsellera Dolors Bassa.

Ja dimecres, continuaran les compareixences de les anàlisis dels correus de més acusats, en aquest cas de l’exlíder de l'ANC Jordi Sànchez, del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i dels exconsellers Joaquim Forn, Carles Mundó i Meritxel Borrás.

Mentre que dijous obriran la jornada els agents que van participar en el registre de Francesc Sutrias, llavors director general de Patrimoni de la Generalitat i aquells que van confiscar prop de 10 milions de paperetes en els registres del polígon de Can Barri de Bigues i Riells (Barcelona) i 40.000 certificats de membres de taules a Unipost, a més dels que van intervenir a les empreses Buzoneo Directo i Disnet.

tracking