SEGRE

Almenys tres morts i nou ferits en el tiroteig a la ciutat holandesa d'Utrecht

La policia busca un home de 37 anys nascut a Turquia

Diversos efectius de la policia militar es despleguen aquest dilluns per l'aeroport de Schiphol (Holanda) per reforçar les mesures de seguretat, després del tiroteig registrat a la plaça 24 d'octubre d'Utrecht.

Diversos efectius de la policia militar es despleguen aquest dilluns per l'aeroport de Schiphol (Holanda) per reforçar les mesures de seguretat, després del tiroteig registrat a la plaça 24 d'octubre d'Utrecht.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys tres persones han mort i nou han resultat ferides -tres de gravetat- en un tiroteig ocorregut aquest dilluns a la ciutat holandesa d’Utrecht, segons va confirmar l’alcalde de la localitat, Jan van Zanen. En un vídeo a la xarxa social Twitter, l’alcalde indica que no "es pot descartar que hi hagi diversos atacants" involucrats en els fets, encara que ara per ara la policia només ha confirmat la identitat d’un sospitós: Gökmen Tanis, de 37 anys i nascut a Turquia.

D’acord amb la televisió holandesa NOS, l’únic sospitós identificat va declarar davant d’un tribunal fa dos setmanes per un cas de violació, encara que el seu advocat rebutja confirmar si el seu client es trobava en llibertat vigilada durant el tiroteig ocorregut avui. El primer ministre d’Holanda, Mark Rutte, va assegurar que Holanda "s’ha vist sorpresa per un atac" a Utrecht i va dir que "un acte de terror és un atac a una societat oberta i tolerant" com l’holandesa. "Si és un acte de terror, només hi ha una resposta: el nostre Estat de dret i democràcia són més forts que la violència", va subratllar Rutte en una roda de premsa.

Encara hi ha molta confusió sobre l’ocorregut i sobre el nombre de persones involucrades en el tiroteig, però la policia sí que confirma que una persona va treure una arma i va començar a disparar de forma indiscriminada i continuada contra els viatgers d’un tramvia, quan s’atansava a una parada de la plaça del 24 d’octubre, a l’oest d’Utrecht.

El presumpte autor va escapar llavors en un vehicle Renault Clio de color roig, localitzat més tard en un carrer proper per la policia, que ha dut a terme diverses operacions de recerca, davant de la sospita que l’individu s’havia atrinxerat en alguna de les cases properes al lloc del tiroteig.

El coordinador nacional holandès d’Antiterrorisme i Seguretat, Pieter-Jaap Aalbersberg, va assenyalar que el tiroteig té "totes les característiques d’un atac terrorista", encara que de moment no s’ha confirmat la motivació del fet.

Policies armats vigilen la plaça del 24 d'octubre, on diverses persones han resultat ferides aquest dilluns en un tiroteig, a la zona oest d'Utretch, Holanda.

Policies armats vigilen la plaça del 24 d'octubre, on diverses persones han resultat ferides aquest dilluns en un tiroteig, a la zona oest d'Utretch, Holanda.EFE

tracking