SEGRE

POLÍTICA

Abascal va tenir un sou de 82.491,80 euros el 2013 com a director d’una Fundació a Madrid sense realitzar gairebé activitats

Així es desprèn de la memòria de 2013 de la Fundació per al Mecenatge

Abascal va tenir un sou de 82.491,80 euros el 2013 com a director d'una Fundació a Madrid sense realitzar gairebé activitats

Abascal va tenir un sou de 82.491,80 euros el 2013 com a director d'una Fundació a Madrid sense realitzar gairebé activitatsEUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Vox, Santiago Abascal, va tenir un sou de 82.491,80 euros bruts anuals com a director gerent de la Fundació per al Mecenatge i el Patrocino Social, sense haver dut a terme gairebé cap de les activitats planificades i "sense realitzar-se activitats prioritàries de mecenatge a l’exercici".

Així es desprèn de la memòria de 2013 de la Fundació per al Mecenatge que ha entregat el Govern regional a l’Assemblea de Madrid, avançada per ’'eldiario.és’ i 'El País’, i al que ha tingut accés Europa Press.

En l’escrit remès al Parlament madrileny, s’indica que la fundació va rebre 191.344,03, euros en concepte de subvencions el 2013 per part de la Comunitat de Madrid, dels 183.600 euros previstos i va utilitzar un local cedit pel Govern regional.

Amb data a 18 de desembre es va acordar pel patronat l’extinció de la fundació al tancament de l’exercici de 2013 i es va procedir a la seua liquidació durant el primer trimestre de 2014. El 19 d’abril de 2013 va començar la vinculació laboral d’Abascal com a director general fins el 28 de gener de 2014, data en la qual es va aprovar la seua renúncia.

Va ser el mateix Abascal el 2013 que en una compareixença en l’Assemblea, en la comissió d’Assumptes Socials, va declarar el que cobrava per aquest càrrec. "Quant al meu sou brut anual és de 82.491,80 euros. Es tracta d’una retribució excel·lent, més en aquests temps," va indicar llavors el líder de Vox.

Segons va exposar llavors, una "retribució d’aquesta naturalesa representa unes expectatives, exigeix unes expectatives, suposa unes expectatives", i a ell, "amb la millor voluntat, amb el millor fer, amb tota la il·lusió i amb tot l’esforç," ha "tractat en aquest temps de respondre a aquestes expectatives en aquest temps, que és breu, és un període de mesos", va afegir.

En la memòria d’aquell any es recull que la fundació va rebre com ingressos aquell any per part del sector públics 191.344,03, quan el previst era rebre 183.600 de la Conselleria d’Assumptes Socials, i, a part, va rebre 40.000 euros d’aportacions privades i 250 euros de rendes i altres ingressos derivats del patrimoni.

"Al final la desviació d’ingressos respecte al pla d’actuació i el realitzat ha estat negativa a causa de la falta de captació de fons provinents del sector privat, ja que l’exercici 2013 es va destinar a la fundació per al compliment de les seues finalitats 226.190 euros", indica la memòria.

ACTIVITATS

Al llarg exercici 2013 les activitats realitzades per la fundació són "de patrocini directe", amb beques de periodisme social, amb un conveni de col·laboració amb Servimedia per a la formació pràctica d’un becari en periodisme d’assumptes socials.

També, quant al foment del patrocini social es va treballar en l’organització i celebració de la I Gala de premis a la Responsabilitat Social empresarial i mitjançant la captació de patrocini es van emportar gestions per dotar a l’immoble del carrer doctor Castello d’una unitat d’acolliment familiar i un centre d’atenció primerenca per a la Conselleria d’Assumptes Socials.

A més, es va tractar de captar col·laboració empresarial per a diferents actuacions com patrocinar un equip de futbol de persones amb discapacitat i es va fer un conveni amb el cor de majors de la Comunitat de Madrid per intentar recaptar possibles ingressos derivats de les actuacions del cor.

Finalment, la memòria desprèn que "no s’han realitzat activitats prioritàries de mecenatge a l’exercici" i que només hi havia dos persones treballant en plantilla, un director gerent (Abascal) i un professional tècnic i d’altra banda, patrons representants i membres de l’òrgan de govern a qui "no s’ha abonat cap tipus de retribució o compensació".

tracking