SEGRE

POLÍTICA COMICIS

Ferides per les llistes electorals

Ábalos nega una venjança contra la líder andalusa Susana Díaz || PP i Ciutadans proposen un “cara a cara televisat” amb els seus líders i Pedro Sánchez

Imatge de José Luis Ábalos, durant una roda de premsa, ahir.

Imatge de José Luis Ábalos, durant una roda de premsa, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos principals partits, PP i PSOE, han capgirat les seues llistes electorals, amb una renovació de més del 80 per cent, que ha causat malestar en els sectors que es queden fora de joc, i també hi ha inquietud a Ciutadans pels fitxatges d’Albert Rivera. Des del PSOE, el secretari del partit, José Luis Ábalos, va sortir ahir al pas de les crítiques internes per les candidatures a mida de Pedro Sánchez i de les quals van ser pràcticament escombrats els afins a la líder andalusa Susana Díaz. Ábalos les va defensar com una tasca de renovació i no com “una venjança” de Sánchez contra els qui van donar suport a Díaz en les primàries de l’any 2017. Per contra, sí que va dir que el PP va dur a terme una purga a les seues files tornant al seu perfil més reaccionari per quedar-se a l’oposició.

El líder del PP, Pablo Casado, va dir sobre els socialistes que “han fet una autèntica purga. Això no és el que ha passat al PP”. Casado també va defensar la legitimitat que té per realitzar les llistes i va assegurar sentir-se també “majoritàriament avalat”.

Errejón afirma que els morats han “d’obrir-se més” i ells diuen ser la força “més oberta”

Tots dos partits van criticar Ciutadans pel discutit procés de primàries a Castella i Lleó, que provoca “ombra de sospites” sobre tots els processos interns, com va dir Ábalos, i acusant-los de cometre “tupinades”, com va afirmar Casado. Rivera, per la seua part, va tancar el tema defensant el que va qualificar com “el millor projecte per al futur i el millor equip”, al qual s’han incorporat “talents”, amb referència als últims fitxatges.

Sobre la campanya electoral, el PP va acceptar ahir la petició del grup Mediaset per a un cara a cara entre Sánchez i Casado, a l’espera d’una resposta del PSOE. Per la seua part, el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, va proposar a Ábalos un “cara a cara” entre Rivera i Sánchez.

Així mateix, Podem es va reivindicar com la força “més oberta” després de les crítiques del candidat de Més Madrid, Íñigo Errejón, que va afirmar que els morats haurien “d’obrir-se més” i abandonar el “sectarisme”.

D’altra banda, el partit d’ultradreta Vox va notificar ahir l’adhesió a les seues files de quatre exgenerals de l’Exèrcit, dos dels quals signants d’un manifest a favor de Francisco Franco.

Dimissió als comuns per una llista “massa independentista”

Joan Josep Nuet té previst renunciar avui a la seua acta de diputat i abandonarà els comuns, després de la coalició entre ERC i la seua plataforma crítica per a les eleccions generals del 28 d’abril. D’altra banda, el senador Óscar Guardingo va renunciar ahir a anar a la llista d’En Comú Podem al Congrés per pensar que té un perfil “massa independentista”, després de l’elecció de Jaume Asens com a cap de llista. Així, el PNB va afirmar que no descarten una coalició amb el PDeCAT per a les eleccions europees, encara que va reconèixer que existeixen “dificultats” per “compartir estratègies”. Tot això després de la tensió entre el lehendakari, Iñigo Urkullu, i Carles Puigdemont. Per la seua part, JxCat va afirmar que PSOE i PP “són els qui bloquegen l’Estat al no escoltar Catalunya” i que els seus candidats aniran a Madrid per defensar el mandat de l’1-O.

tracking