SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Meritxell Budó substituirà Artadi a la Generalitat

L’actual alcaldessa de la Garriga es confirma com a consellera de Presidència || Laura Borràs s’acomiada de l’equip de govern

Meritxell Budó, al costat de Quim Torra en un acte al gener.

Meritxell Budó, al costat de Quim Torra en un acte al gener.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Meritxell Budó substituirà Elsa Artadi com a consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat, després que Artadi hagi anunciat que serà la futura número dos de la llista de JxCat a les eleccions municipals per Barcelona. L’alcaldessa de la localitat barcelonina de la Garriga també és vicepresidenta de la Diputació de Barcelona i membre del consell comarcal del Vallès Oriental, així com del Consell per la República.

Amb carnet del PDeCAT i abans de CDC, la futura consellera és propera a Carles Puigdemont i Jordi Turull i una de les persones de confiança del president del Govern, Quim Torra. Budó també és presidenta del Fons Català de Cooperació.

Iolanda Batallé i Àngels Ponsa s’estudien com a candidates per substituir la consellera de Cultura

Llicenciada en Farmàcia, va anar a les llistes de JxCat del 21 de desembre com a número 32 per Barcelona. Budó suplirà Artadi, que serà la número dos de la llista de JxCat als comicis municipals de la capital catalana, acompanyant l’exconseller Joaquim Forn.

Budó va explicar el 10 de març que es posava “a disposició” del president de la Generalitat i del conseller “legítim” Turull, una vegada es va fer oficial que Artadi deixava el Govern per anar als comicis municipals a Barcelona. Malgrat que en un principi es buscava un perfil diferent per al càrrec de portaveu, Quim Torra mantindrà la mateixa estructura que amb Artadi, per la qual cosa la consellera de Presidència també assumirà aquestes funcions.

D’altra banda, l’actual consellera de Cultura, Laura Borràs, es va acomiadar ahir de l’equip de l’Executiu català després d’anunciar la seua marxa a la llista de JxCat al Congrés en els pròxims comicis generals del 28 d’abril.

La directora de l’Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé, i la directora general de Cooperació i Cultura, Àngels Ponsa (PDeCAT), s’estudien com a possibles substitutes de Borràs a la conselleria de Cultura.

Dilluns vinent tindrà lloc la cerimònia de jura del càrrec tant de Budó com de la candidata o candidat definitiu que substituirà Laura Borràs.

tracking