SEGRE

La Fiscalia es querellarà contra Torra per desobeir la Junta Electoral

El Ministeri Públic no especifica de moment el delicte

El president de la Generalitat, Quim Torra.

La Fiscalia es querellarà contra Torra per desobeir la Junta ElectoralEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscal general de l’Estat, María José Segarra, ha ordenat a la Fiscalia de Catalunya que, una vegada que tingui coneixement de totes les actuacions, interposi una querella contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per ignorar els requeriments de la Junta Electoral Central. La Fiscalia ha informat de la decisió de Segarra, adoptada malgrat que el Govern de la Generalitat ha retirat aquest divendres els símbols polítics que la Junta Electoral li havia exigit treure durant el dia d’ahir.

El Ministeri Públic no especifica el delicte pel qual s’interposarà la querella, però l’"incompliment conscient i reiterat" dels acords de la Junta Electoral encaixa en el tipus de desobediència, que podria portar a la inhabilitació del cap del Govern.

La Junta Electoral Central va decidir aquest dijous comunicar a la Fiscalia l’incompliment per part de Torra dels seus acords dels dies 11 i 18 de març perquè estudiï les possibles responsabilitats penals. Aquest divendres, la Fiscalia General ha remès l’acord a la Fiscalia de Catalunya, a la qual competeix estudiar el cas per tractar-se d’un aforat i d’un delicte comès al territori de la comunitat autònoma. I ho ha fet amb l’ordre de què, una vegada tingui coneixement de totes les actuacions, procedeixi a exercitar accions penals i a interposar la corresponent querella. L’article 410 del Codi Penal preveu per al delicte de desobediència per part d’una autoritat pública a resolucions judicials "multa de tres a dotze mesos i inhabilitació especial per a treball o càrrec públic per temps de sis mesos a dos anys. Es tracta del delicte pel qual van ser inhabilitats l’expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega -per sentència del TSJ de Catalunya posteriorment rebaixada pel Suprem- i l’exconseller Francesc Homs, que va ser jutjat al Suprem per la seua condició de diputat nacional quan es va iniciar el procés judicial.

tracking