SEGRE

POLÍTICA CULTURA

La número dos de l'Institut d'Estudis Catalans, a Cultura

Vilallonga es perfila com a substituta de Borràs || Elisenda Alamany serà la número dos d’Ernest Maragall a Barcelona

Elisenda Alamany es presentarà a les municipals de Barcelona.

Elisenda Alamany es presentarà a les municipals de Barcelona.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta segona de l’Institut d’Estudis Catalans, Mariàngela Vilallonga, es perfila com la nova consellera de Cultura de la Generalitat. Substituirà l’actual consellera, Laura Borràs, que ha ocupat el càrrec durant menys d’un any i que ara es presentarà a les eleccions generals per Junts per Catalunya com a número dos de Jordi Sànchez. La reestructuració del Govern de Torra posarà al capdavant de la conselleria una personalitat poc coneguda, però amb una àmplia trajectòria en el món de la cultura. Vilallonga, nascuda a Girona, és doctora en filologia clàssica per la Universitat Autònoma de Barcelona i, des de l’any 2017, la vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Catalans, institució de la qual és membre adscrit a la Secció Filològica des del 2005. A falta de confirmació oficial, es preveu que l’anunci del seu nomenament es realitzi abans de dilluns, dia en què Borràs i Artadi seran rellevades dels seus càrrecs.

Per la seua part, Elisenda Alamany, exportaveu dels comuns al Parlament, serà la número dos d’Ernest Maragall (ERC) a les eleccions municipals de Barcelona el proper mes de maig. El partit d’Alamany, Nova-Nou Futur, i Esquerra Republicana van arribar ahir a un acord per presentar una candidatura conjunta a les municipals arran del qual van segellar els comicis generals del 28 d’abril, que va situar Nuet com a número quatre de la llista republicana al Congrés. Ambdós formalitzaran avui l’acord en una compareixença conjunta, ja que ahir encara es tancaven els últims detalls de l’acord.

PNB i PDeCAT confirmen que no aniran junts a les eleccions europees del 26 de maig

D’altra banda, el PNB i el PDeCAT no repetiran coalició a les eleccions europees del 26 de maig vinent. L’estratègia d’internacionalització del conflicte a Catalunya i la imposició de Puigdemont de ser a les llistes del partit català han apartat de l’aliança el partit basc, que aposta per una política i un discurs més moderat. Malgrat la ruptura de la seua aliança, els líders de les dos formacions van assegurar que mantindran una col·laboració postelectoral.

tracking