SEGRE

PANORAMA

Un guàrdia civil assegura haver vist odi a la cara dels manifestants

Afirma que els votants els van escopir i els van anomenar “assassins” || Un altre agent responsabilitza els Mossos de la sortida per “una ratera” a la seu d’Unipost

Dos agents sobre Unipost:

Dos agents sobre Unipost: "Vam veure l'odi de la gent"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Vaig patir un mal moral. Jo vaig anar a complir una ordre judicial i vaig ser insultat, no sé si perquè sóc guàrdia civil. M’he quedat com em miraven, no sé si amb menyspreu o amb odi. A mi mai m’havien escopit per fer el meu treball. Aquelles persones es van comportar, per dir una paraula que potser no és l’adequada, com delinqüents.” Així va explicar ahir en el Tribunal Suprem un sergent primer de la Guàrdia Civil la seua experiència al centre de votació de Sant Andreu de la Barca durant el referèndum de l’1-O. Segons el seu testimoni, quan va arribar al col·legi electoral, els agents es van trobar amb unes desenes de persones a l’exterior que es van atansar a ells i al camí fins a la porta els van començar a insultar, dient-los “assassins, fills de puta” i a cridar “fora les forces d’ocupació”.

Sobre l’escorcoll de la seu Unipost a Terrasa, un altre agent va responsabilitzar els Mossos de planificar la sortida de l’esmentada empresa per un “carrer que era una ratera”, on es van aglomerar centenars de persones, les cares de les quals eren el “reflex de l’odi”.

Pel seu costat, un altre agent que també va participar en la detenció i en els escorcolls del domicili i el despatx del llavors director general de Patrimoni, Francesc Sutrias, a Rubí. Per detenir Sutrias, va afirmar que els Mossos uniformats van fer un bon treball perquè “van formar un passadís, el van treure sense problemes, el van ficar al cotxe i se’n van anar”. Així mateix, va afirmar que la concentració organitzada a Rubí no li va semblar violenta i que eren veïns del poble.

D’altra banda, un altre dels agent que van declarar va afirmar que les concentracions del 20-S a Bigues i Riells recordaven, per a alguns “companys veterans, el “principi del conflicte basc”.

tracking