SEGRE

PANORAMA

Diversos policies neguen haver utilitzat porres als col·legis l’1-O

Durant el dia de votació a les escoles Estel i Mediterrània hi va haver 18 ferits || Només admeten l’ús de “força mínima i proporcional” per arrossegar persones

Imatge del president del Parlament, Roger Torrent, a la sortida de la presó d’Alcalá-Meco.

Imatge del president del Parlament, Roger Torrent, a la sortida de la presó d’Alcalá-Meco.TANIA TAPIA/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres comandaments de la Policia Nacional que van declarar ahir com a investigats davant del jutge que investiga les càrregues de l’1-O van negar que utilitzessin les porres o un altre material antiavalots en la intervenció a l’escola Estel de Barcelona per impedir el referèndum, encara que es van registrar 18 votants ferits. Segons ells, es va utilitzar la força mínima imprescindible i proporcional per arrossegar o apartar les persones que obstaculitzaven l’acció policial per parar el referèndum. A més, un d’ells va assegurar que va intentar convèncer els votants que s’apartessin abans d’intervenir.

Un altre agent ras que va actuar a l’escola Mediterrània, a la Barceloneta, també va negar l’ús de porres per part de la unitat. Un dels inspectors va relatar que els dies previs a l’1-O havia mantingut reunions amb el cap de la unitat d’investigació, de qui va rebre “instruccions genèriques” sobre la seguretat dels agents, els quals –va dir– van rebre “escopinades, insults, puntades de peu i cops de paraigua”.

Un total de 41 policies són investigats per l’actuació a col·legis de Barcelona durant l’1-O

Un altre comandament citat per les càrregues a l’escola Estel va manifestar haver vist a Twitter un vídeo amb la seua actuació, que serà aportat a la causa, sobre la qual encara no consta cap prova gràfica o vídeo. De fet, aquest va ser un dels motius al·legats pel jutge per ajornar el cas, que va ser reobert per la secció tercera de l’Audiència Provincial de Barcelona a petició de l’ajuntament de la capital catalana, al considerar que la falta de fotos o vídeos no era prou motiu per tancar-lo.

En total, són 41 els policies que estan sent investigats per la seua actuació als col·legis Pau Claris, Mediterrània, Dolors Monserdà, Ramon Llull, Estel, Prosperitat i Àgora durant l’1-O.

tracking