SEGRE

AUTOMOCIÓ LABORAL

Nissan presentarà un pla de reducció de fins a 500 llocs de treball a Catalunya

Imatge d’un operari de Nissan muntant una caixa de canvis.

Imatge d’un operari de Nissan muntant una caixa de canvis.ÀLEX RECOLONS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’automobilística Nissan ha plantejat als sindicats de la planta de Barcelona la necessitat de dur a terme una reducció de la plantilla d’entre 400 i 500 llocs de treball en el marc d’un pla de competitivitat per rellançar la fàbrica, immersa en un llarg període de baixa producció.

Segons van confirmar ahir fonts sindicals, la direcció de la multinacional vol asseure’s com més aviat millor a negociar la manera d’efectuar la reducció de la plantilla, que passaria, en principi, per baixes incentivades i prejubilacions.

En els últims cinc mesos, ja hi ha hagut una reducció de 150 persones entre baixes voluntàries i prejubilacions, que van comptar amb un 90% del sou assegurat, segons van informar els sindicats.

En els últims mesos, els comitès d’empresa de Nissan a la Zona Franca i a Montcada i Reixac s’han anat reunint amb les diferents administracions públiques per alertar de la baixa producció i de la falta d’un projecte industrial, la qual cosa compromet l’ocupació actual.

La planta de la Zona Franca deixarà de fabricar la furgoneta NV200 de combustió aquest estiu i només mantindrà la seua versió elèctrica, denominada e-NV200, al costat de les pick-ups que produeix per a Nissan, Renault i Mercedes-Benz.

tracking