SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Tercer grau de la Generalitat a Oriol Pujol després de 2 mesos a la presó

L’exdiputat de CiU va ser condemnat a 2 anys i mig de presó pel cas de les ITV || A partir de dijous vinent només haurà d’anar-hi a dormir entre setmana

Imatge d’arxiu d’Oriol Pujol amb el seu advocat a les portes dels jutjats.

Imatge d’arxiu d’Oriol Pujol amb el seu advocat a les portes dels jutjats.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha concedit el règim obert a l’exdirigent de CDC Oriol Pujol, quan es compleixen poc més de dos mesos del seu ingrés a la presó per complir la pena de dos anys i mig de presó que se li va imposar per cobrar comissions il·legals en el cas ITV.

Una vegada es faci efectiva la concessió del tercer grau en la reunió de la Junta de Tractament de Brians 2 de dijous vinent, Oriol Pujol serà traslladat a un centre de règim obert, on haurà d’anar tan sols a dormir cada dia, excepte els caps de setmana.

Amb la seua decisió d’ahir, la secretaria de Mesures Penals del departament de Justícia ratifica el tercer grau penitenciari que la Junta de Tractament de Brians 2 va proposar, de forma unànime, per a l’exdirigent de CDC i únic fill de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol que s’ha dedicat a la política.

Oriol Pujol va ingressar el 17 de gener a la presó, dins del termini que el tribunal li va donar per entrar de forma voluntària a la presó, per complir la condemna de dos anys i mig que ell mateix va acceptar, en una sentència de conformitat, per cobrar comissions il·legals i utilitzar la seua influència política per afavorir empresaris afins en l’anomenat cas ITV. Una vegada ingressi al centre de règim obert, amb mesures de seguretat més laxes, Pujol podrà sortir per treballar o portar a terme activitats formatives o de tractament per a la reinserció, amb l’obligació d’estar al recinte un mínim de 8 hores.

L’exdirigent de CDC està fins ara intern al mòdul 7 de Brians 2 de Sant Esteve Sesrovires, un recinte que funciona mitjançant un sistema de participació i convivència entre els presos, destinat a minimitzar la conflictivitat.

Per proposar un tercer grau, la Junta de Tractament té en compte la durada de la condemna, així com factors com el risc de reincidència, el pagament de la responsabilitat civil imposada al condemnat –que Oriol Pujol sí que ha abonat–, les seues característiques personals i laborals, el suport familiar, la seua conducta i si és la seua primera pena de presó.

Aquesta decisió pot ser recorreguda per la Fiscalia i el jutge de vigilància penitenciària, que hi tindria l’última paraula.

tracking