SEGRE

POLÍTICA EUA

Trump reconeix els Alts del Golan com a part d'Israel

El president nord-americà assegura que Estat Islàmic està derrotat || Ordena retirar les sancions a Corea del Nord

Trump va anunciar davant de la premsa el final d’Estat Islàmic.

Trump va anunciar davant de la premsa el final d’Estat Islàmic.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president nord-americà, Donald Trump, va reconèixer ahir la sobirania d’Israel sobre els Alts de Golan. Així ho va afirmar el dirigent americà al seu compte de Twitter, on va escriure: “Després de 52 anys, és hora que els Estats Units reconeguin plenament la sobirania d’Israel sobre els Alts del Golan, que són d’una importància crucial des del punt de vista estratègic i de seguretat per a Israel i per a l’estabilitat regional.” L’anunci sobre aquest territori situat a la frontera entre Israel, Síria, el Líban i Jordània arriba quatre dies abans que el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu es reuneixi amb Trump a Washington, i tres setmanes abans de les eleccions a Israel. La decisió de Trump canviarà la política que els EUA han mantingut durant dècades sobre la zona que Israel va ocupar el 1967 i va annexionar el 1981. Per la seua part, Rússia va criticar la intenció de Trump i va advertir que la seua declaració podria desestabilitzar la situació a la regió i va dir que aquesta mesura no servirà d’ajuda per acabar amb el conflicte al Pròxim Orient.

El president dels Estats Units també va assegurar ahir que el califat del grup terrorista Estat Islàmic (IE) havia estat eradicat totalment després de combats a Al-Baghuz Fawqani, el seu últim reducte a l’est de Síria. El president va mostrar davant de la premsa dos mapes sobre la situació de Síria, un de quan ell va prendre possessió del seu càrrec el 2017 i un altre d’actual, en el qual ja no quedava rastre d’EI. Malgrat l’anunci del president, els combats entre les milícies kurdes, avalades per Washington, i el grup terrorista continuen.

Rebutja de ple el reconeixement del territori que Israel va ocupar l’any 1967

D’altra banda, Donald Trump va ordenar la retirada de les sancions imposades a Corea del Nord que van ser anunciades pel departament del Tresor del Govern americà. Trump no va aclarir sobre quines sancions va ordenar la retirada. L’anunci va arribar després que sortís a la llum la retirada de Corea del Nord de l’oficina d’enllaç amb la veïna Corea del Sud, establerta al nord de la frontera militaritzada entre tots dos països.

tracking