SEGRE

JIHADISME VIOLÈNCIA

Cau el darrer bastió d'Estat Islàmic a Síria

Alerten que la derrota dels jihadistes encara no és completa || Macron: “S’ha eliminat un gran perill per a França”

Milicians de les FSD prenen posicions a Al-Baghuz.

Milicians de les FSD prenen posicions a Al-Baghuz.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Forces Democràtiques de Síria (FDS), grup de combatents arabokurds que són recolzats pels Estats Units, van anunciar ahir que Estat Islàmic ha estat expulsat del que era l’últim bastió territorial a Síria, la localitat d’Al-Baghuz, després d’una ofensiva final d’un mes.

La caiguda marca el final de l’anomenat “califat”, el territori controlat per l’organització a l’Iraq i Síria des que va ser proclamat el 29 de juny del 2014, i que en el seu apogeu va arribar a ocupar un terç tant d’un país com de l’altre. La derrota a Al-Baghuz redueix el grup terrorista a un conjunt de cèl·lules itinerants, molt semblants a altres grups com Al-Qaeda, dedicades a l’execució d’atemptats.

En aquest sentit, les FDS van advertir que la derrota d’Estat Islàmic només té caràcter “militar” i que dista, i molt, de ser completa.

Prop d’11.000 combatents de les Forces de Síria Democràtica (FSD) van morir en els combats contra el grup terrorista Estat Islàmic en l’ofensiva que va concloure ahir, segons va anunciar el comandant en cap de les FSD, Mazloum Kobani.

El president francès, Emmanuel Macron, va dir que la presa de l’últim bastió de l’Estat Islàmic a la ciutat d’Al-Baghuz elimina “un gran perill” per a França, que ha estat víctima de múltiples atemptats, però va advertir que l’amenaça terrorista persisteix.

tracking