SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Ábalos assegura que Cs seria millor soci que els independentistes

Les enquestes donen vencedor el PSOE però sense majoria, com la unió PP-Cs-Vox || Rivera afirma que ciutadans serà el partit dels “pactes d’Estat”

El cap de llista del Front Republicà per Barcelona, Albano Dante Fachin.

El cap de llista del Front Republicà per Barcelona, Albano Dante Fachin.PERE FRANCESCH/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha assegurat que preferiria el suport de Ciutadans que el de partits independentistes en un hipotètic pacte per investir Pedro Sánchez, ja que aquest suport és “preferible” al d’algú que “qüestioni la unitat d’Espanya i el marc constitucional”, segons afirma en una entrevista a El Español.

El PSOE guanyaria les eleccions generals sense obtenir la majoria absoluta, fet que l’obligaria de nou a pactar per governar, segons un sondeig publicat per El País. Cap dels dos grans blocs de dretes i esquerres del Congrés no obtindria per si sol prou majoria per poder governar –176 dels 350 escons–, per la qual cosa necessitarien el suport dels nacionalistes.

Front Republicà ha reunit els avals necessaris, amb Albano Dante Fachin com a cap de llista

Per la seua part, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va afirmar que la seua formació serà el “partit dels pactes d’Estat” en qüestions “tan importants” com la despoblació o l’educació i va assegurar que vol ser el president que impulsi aquests “grans acords de país” davant el “bipartidisme caduc”.

D’altra banda, la vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, va prometre a l’Hospitalet al costat del líder del PSC, Miquel Iceta, que defensaran Catalunya de “separatistes i separadors”, en al·lusió als independentistes i a la dreta, i va remarcar que del conflicte català només se sortirà “amb diàleg i amb llei”.

Així mateix, la candidatura Front Republicà va informar que ha reunit més de 15.000 avals per poder presentar-se a les eleccions generals i el cap de llista de la candidatura de les quals serà l’exsecretari general de Podem a Catalunya Albano Dante Fachin. Joel Jové serà el cap de llista a les eleccions per Lleida.

Des del Partit Popular, la seua cap de llista per Barcelona a les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo, va titllar el president de la Generalitat, Quim Torra, de “cabdill totalitari” per haver afirmat que ell és “el poble”.

El cap de llista del Front Republicà per Barcelona, Albano Dante Fachin.

El cap de llista del Front Republicà per Barcelona, Albano Dante Fachin.PERE FRANCESCH/ACN

tracking