SEGRE

El tinent del 20-S, advertit pels mossos: "Si sortiu amb les caixes us maten"

El fiscal del Suprem Javier Zaragoza.

El tinent del 20-S, advertit pels mossos: "Si sortiu amb les caixes us maten"RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El responsable de la Guàrdia Civil al registre a la Conselleria d’Economia el 20-S ha assegurat aquest dilluns que si la comitiva judicial hagués sortit a peu "els haurien matxacat", com així li van advertir dos mosses d’esquadra que eren a la porta: "Si sortiu amb les caixes us maten". Ascendit a capità, el llavors tinent ha relatat els problemes i la tensió que van afrontar durant les "20 hores" de registre, en les quals hi va haver un "risc objectiu i evident", compartit segons la seua opinió per Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que els manifestants els atacarien si sortien per la porta, perquè "si no què més els dóna que haguéssim sortit", ha dit l’oficial.

El que passa, ha precisat, és que aquest risc era real i més fins i tot després de l’intent d’assalt que va poder haver provocat una "desgràcia". Va succeir quan es van adonar que la porta, massissa i d’uns cinc metres, "estava venint a baix" davant de la pressió de la gent, pel que diversos membres de la comitiva i del dispositiu de seguretat de la Guàrdia Civil la van subjectar "perquè no vingués a baix" i "la massa no la fes caure". Tal era l’escenari de tensió amb els 45.0000 manifestants, una superioritat de 2.200 a un, que les dos mosses que eren a la porta li van dir: "Si sortiu amb les caixes us maten". Va ser per això que no van tenir la "gosadia" de sortir quan van acabar els registres perquè "els haurien matxacat, ha dit l’agent, a qui el tribunal ha advertit per possible fals testimoni i li ha demanat que contesti a les defenses amb el mateix nivell de detall que a les acusacions després d’alguns "no recordo".

Tret de la secretària judicial -que va sortir pel terrat a un teatre contigu-, la primera tanda d’agents no va poder abandonar l’edifici fins les 4 de la matinada, quatre hores després que es desconvoqués la concentració i després de la intervenció dels Mossos. La resta ho va fer entorn de les 7.

tracking