SEGRE

POLÍTICA

Puigdemont: "Si tinc prou vots seré diputat europeu"

Un dels advocats de Puigdemont, Gonzalo Boye, va agregar referent a això que l’equip de l’expresident "no improvisa"

Puigdemont:

Puigdemont: "Si tinc prou vots seré diputat europeu"EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident autonòmic català Carles Puigdemont va assegurar aquest dilluns davant la presó de Neumünster (nord d’Alemanya) en l’aniversari del seu arrest en aquest país, que si obté "els vots necessaris" en les eleccions europees "serà eurodiputat", al marge de l’actual discussió jurídica.

"Les eleccions europees les convoca el Parlament Europeu, no el Govern d’Espanya. Si tinc els vots necessaris seré eurodiputat d’acord amb el reglament del Parlament Europeu", va afirmar el líder independentista en ser interrogat sobre la seua acta per a l’eurocambra si aconsegueix ser elegit.

Segons la llei electoral per als comicis al Parlament Europeu, una vegada fet el recompte de vots, atribuïts els escons i proclamats els electes, els candidats escollits han d’acatar presencialment la Constitució Espanyola davant de la Junta Electoral Central per poder obtenir l’acta que els acredita com a eurodiputats.

Puigdemont va destacar en aquest sentit que ja durant el temps en què va residir a Alemanya, mentre es decidia sobre la petició d’extradició espanyola, molts "experts" en Espanya van assegurar que hi hauria una decisió en contra seu i al final no va ser així.

"El mateix passa ara amb la discussió sobre l’acta d’eurodiputat. Recordin els titulars de fa un any, recordin el que deien en les tertúlies i veuran com molts experts es van equivocar", va assenyalar l’expresident respecte als comicis europeus que se celebraran a Espanya el 26 de maig.

Un dels advocats de Puigdemont, Gonzalo Boye, va agregar referent a això que l’equip de l’expresident "no improvisava".

Puigdemont va recordar al començament de la seua compareixença que fa un any va entrar a la presó de Neumünster en una jornada que, va dir, va ser "un dia negre per a ell" però que va significar la "internacionalització del procés català".

En aquest sentit va recordar que l’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein va acabar rebutjant la seua extradició a Espanya per un presumpte delicte de rebel·lió i va agregar que "altres tribunals europeus", a Suïssa i Bèlgica, tampoc no van compartir els arguments de la Justícia espanyola.

Va afegir en aquest punt que considerava una "contradicció" que mentre ell era un "home lliure", els membres del govern que ell liderava, estiguin presos pel mateix motiu i puguin ser condemnats fins a 25 anys de presó.

Els advocats de Puigdemont, per la seua part, van anunciar que han encarregat un estudi jurídic comparatiu entre els arguments utilitzats per l’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein i els que utilitzi en el seu moment el Tribunal Suprem espanyol quan dicti sentència en el cas del "procès"

Puigdemont va aprofitar la seua visita a la presó en la qual va ingressar per tot just una setmana fa ara un any per donar al centre 100 llibres de literatura catalana traduïts a l’alemany.

diumenge a la nit l’expresident va sopar amb un grup de persones que el van acompanyar durant els mesos que va residir a Alemanya a l’espera de la resolució del seu cas, principalment el seu entorn més proper, els seus advocats i el diputat alemany de La Izquierda, Diether Dehm.

tracking