SEGRE

NAVARRA PROTESTA

Rebuig massiu a la condemna dels joves d'Altsasu

Imatge de la manifestació al seu pas pels carrers d’Altsasu.

Imatge de la manifestació al seu pas pels carrers d’Altsasu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una manifestació multitudinària va rebutjar ahir a Altsasu la sentència de l’Audiència Nacional que confirma les penes imposades a vuit joves de la localitat per l’agressió a dos guàrdies civils i les seues parelles. A la manifestació van acudir entre 35.000 i 50.000 persones, segons la delegació del Govern central a Navarra, i 60.000 segons els organitzadors, que van anar pels carrers darrere d’una pancarta amb el lema en eusquera i castellà “No és justícia”.

L’afluència de manifestants procedents de diferents punts de Navarra i de diverses comunitats autònomes va ocasionar problemes de trànsit i retencions a la localitat, la població de la qual, segons dades de l’INE del 2018, no arriba a 7.500 persones. Des de Lleida van partir dos autobusos per assistir a aquesta protesta.

La sentència va confirmar fa dos setmanes les penes de 2 a 13 anys de presó per als autors dels fets, succeïts l’any 2016 i que la Sala d’Apel·lació de l’Audiència Nacional tampoc no considera terrorisme com demanava la Fiscalia, però en els quals sí que aprecia delictes d’atemptat a agents de l’autoritat, lesions, desordres públics i amenaces.

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, present a la marxa, va dir que “ens hem d’unir en dics contra aquest feixisme blau, taronja i pròximament verd, que ens amenaça a tots”.

tracking