SEGRE

Nou rebuig del Constitucional a excarcerar Jordi Sànchez, Rull i Turull

Un moment de la sessió d'aquest dimarts al judici del 'procés' al Suprem.

Un moment de la sessió d'aquest dimarts al judici del 'procés' al Suprem.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional ha denegat una vegada més excarcerar l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez, i als exconsellers Jordi Turull i Josep Rull, acusats de rebel·lió en el judici del "procés", en considerar que no hi ha cap circumstància nova que canviï la situació per la qual van ingressar a la presó. Per unanimitat, el TC ha pres aquesta decisió, en la qual no entra en el fons de l’assumpte, en ple judici que se celebra en el Tribunal Suprem.

Rebutja així suspendre la presó provisional dels tres processats, que van invocar l’anomenada "sentència sobre el cas Demirtas", per la qual el TEDH va reclamar a Turquia que adoptés les mesures necessàries per acabar amb la presó de l’expresident del partit d’oposició prokurd HDP, Selahattin Demirtas. Una sentència que, recorda el tribunal, no és ferma en estar pendent de decisió per la Gran Sala del Tribunal Europeu de Drets Humans.

A més, en una interlocutòria en el que el TC ja denegava excarcerar els nou acusats del "procés" presos, el tribunal ja va rebutjar que existeixi qualsevol similitud amb el cas Demirtas, i va deixar clar que en aquest procediment ni s’estan perseguint ideologies ni està en qüestió "una manera de pensar". El Constitucional també ha dictat per unanimitat dos sentències relatives a recusacions plantejades per processats en aquesta causa. La primera d’elles inadmet per ser prematur el recurs d’empara de Mertixell Serret i Antoni Comín, ambdós fugits a Bèlgica, contra les interlocutòries del Suprem que van denegar la recusació del jutge Llarena. La segona també inadmet per prematur del recurs d’empara de Turull i Rull contra la interlocutòria de la Sala del 61 del Suprem que desestima la recusació de diversos magistrats de la Sala Penal d’aquest tribunal que jutgen als acusats del "procés".

tracking